Шофьори на таксита от цялата страна ще блокират центъра на

...
Шофьори на таксита от цялата страна ще блокират центъра на
Коментари Харесай

Таксита блокират центъра на София утре

Шофьори на таксита от цялата страна ще блокират центъра на София на следващия ден. Протестът е в поддръжка на сътрудника им Апостол Вълчев, който на 11 декември 2017 беше прострелян по време на работа от двама клиенти край Ямбол.

След серия от правосъдни каузи, понижаване на присъдите на причинителите и необичайно изменение на обвиняването от „ преднамерен опит за ликвидиране за обир “ на " заплашване и междинна телесна щета “, делото е планувано във Върховен касационен съд в София за петък (16 септември 2022-а) от 09:00. Това оповестиха от Националния таксиметров профсъюз.

Столична дирекция на вътрешните работи и дирекция " Сигурност " на Столична община са определили пл. " Княз Александър I Батенберг " като място за паркиране на таксиметровите коли на участниците в митинга пред Съдебната палата в София на 16 септември 2022.

Паркирането на колите стартира от 7:30 часа, а мероприятието пред Съдебната палата е от 8:00. Разрешението за провеждането на митинга е с краен час 11,00.

На 11 декември 2017 година малолетният тогава Костадин Стоянов и 18-годишният боксьор Симеон Димитров простреляха тежко с нелегално оръжие таксиметровия водач от Ямбол Апостол Вълчев, напомня " Факти ".

След курс с таксито двамата стрелят по водача в тил без предизвестие и без да кажат нищо. Въоръжени са с нож, газов револвер и модифицирана на огнестрелна въздушна пушка с патрон 22-ри диаметър с разпробит връх. Незаконният арсенал се пръска в тялото на Апостол и визира белия му дроб, спуква диафрагмата му, минава на милиметър от аортата, а парче от него засяда в миокарда и не може да бъде извадено. Проектили са пръснати на всички места в меките тъкани.

Апостол по знамение оцелява след сериозна кръвозагуба и серия от животоспасяващи интервенции, само че в тялото му и до през днешния ден остават проектили от противозаконния дум-дум патрон. Отстранена е и 1/4 от белия му дроб.

Извършителите са открити и арестувани от Министерство на вътрешните работи, само че Бургаският апелативен съд бързо пуска на независимост единия от стрелците.

„ След серия от отлагания на делата против двамата, както и с разнообразни адвокатски трикове на няколко разнообразни правосъдни инстанции, обвиняването им по чудноват метод е променено в Апелативен съд Бургас от „ преднамерен опит за ликвидиране за обир “ на „ заплашване за обир и междинна телесна щета “.

Сега делото доближава до Върховен касационен съд, където ще бъде гледано от магистратите от 2-ро наказателно поделение на следващия ден.

Националният таксиметров профсъюз моли към всеки таксиметров водач в България да се причисли в 8:00 ч. на 16 септември 2022 година пред Съдебната палата в София в поддръжка на сътрудника Апостол Вълчев и ясно да заявим позицията ни по отношение на ПОДМЯНАТА НА ОБВИНЕНИЕТО против убийците на таксиметрови водачи. Искаме от Върховен касационен съд същинска правдивост, а не сменено обвиняване за тези, които ни убиват на работните ни места! “, пишат от синдиката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР