Шофьори на автобуси от градския транспорт в Пловдив влизат в

...
Шофьори на автобуси от градския транспорт в Пловдив влизат в
Коментари Харесай

Шофьори в градския транспорт правят луди гонки за 5 лв. пове...

Шофьори на рейсове от градския превоз в Пловдив влизат в луда конкуренция за пасажери. За това сигнализираха „ Марица “ хора, трансформирали се в неволни участници в гонките. " Не може за 5 лв. повече да ни убият ", роптаят очевидци на гонките.

Шофьорите, множеството от които към този момент извършват и ролята на кондуктори, вършат всичко допустимо, с цел да изпреварят съперниците си по маршрут. Състезанието по улици и булеварди в града обаче е извънредно рисково, а рисковете -неоправдани.

Най-ожесточена е битката през почивните дни, където в рейсовете се клатушкат по двама-трима на курс. Тогава всеки лев е от голяма важност за дневния оборот и седналите зад кормилото се настървяват още от сутринта.

Надпревари за повече продадени билетчета има и през делничните дни. Триковете за по-голям оборот включват безумно каране, неразрешени маневри, подминаване на конкуренцията и обиране на пасажерите от идната спирка, които се качват на първия дошъл автобус.

„ Понякога се случва да не спре на спирка, единствено и единствено да задмине другия автобус “, споделя пенсионерката Елена Петрова, ползваща всекидневно услугите на градския превоз. Драган Делибеков пък станал очевидец на същинско рали сред два автобуса по бул. „ Цар Борис Трети Обединител “ и „ Пещерско шосе “.

" Заради гонка от спирка преди гарата по бул. „ Христо Ботев “ до Сточна гара преживяхме същински смут. Кръстихме се, че останахме живи ", оплака се и Владо Джелеков. Само в границите на седмица в Пловдив станаха два случая с рейсове. Единият бе в Тунела, където се удариха два автобуса, а при другия се блъснаха рейс и кола.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР