Шофьорът, убил балетист във Варна, остава с най-тежката мярка. Неправоспособният

...
Шофьорът, убил балетист във Варна, остава с най-тежката мярка. Неправоспособният
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, убил балетист

Шофьорът, умъртвил балетист във Варна, остава с най-тежката мярка.

Неправоспособният водач Петър Здравков, който умъртви велосипедист наоколо до пешеходна пътека във Варна и по-късно избяга, изрази надълбоко страдание за случилото си по време на разглеждането на мярката му неотклонение. Въпреки разкаянието му Варненският областен съд дефинира 25-годишният мъж да остане за непрекъснато в ареста.

Здравков към момента под стрес поради случилото се, съобщи неговият юрист Александър Атанасов. Той изясни какво е правил Здравков след случая на 10 септември вечерта и предаването му в полицията в следобедните часове на идващия ден.

Убитият Мартин Чикалов е балетист.

„ След злополуката е напуснал местопроизшествието, тъй като е бил изплашен. В първия един час е правил е многократни опити да се свърже с мен. На по-късен стадий се свърза, а аз от своя страна се свързах с проверяващите и уточнихме времето и мястото за явяване в полицията. Отидохме в полицията на другия ден, тъй като към този момент беше станало доста късно”, съобщи Атанасов.

Петър Здравков работи като механик на климатици. До наскоро е живеел с родителите си, само че неотдавна се е преместил при приятелката си. Именно нейният адрес е посочен в удостоверението за адресна регистрация, което юристът показа в съда. Документът е публикуван на 11 септември, само че заявката за него е било подадено доста по-рано, изясни бранителят.

На своя юрист е обяснил, че има проблеми със зрението и не е видял велосипедиста. След злополуката избягал, тъй като се уплашил.

Пред съда не даде пояснение за какво кара без брошура.

„ Веднага след настъпването на ПТП, в положение на уплах е напуснал местопроизшествието. Правил е опити да се свърже с мен, неуспешни”, съобщи юристът му Александър Атанасов.

Петър Здравков не е решил дали ще апелира мярката.

Това ликвидиране взриви Варна, повече за обвинения

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР