Шофьор на микробус се вряза в претъпкана тераса на кафене

...
Шофьор на микробус се вряза в претъпкана тераса на кафене
Коментари Харесай

Шофьор на микробус се вряза в тераса на кафене в Брюксел

Шофьор на микробус се вряза в препълнена тераса на кафене в комерсиалния и туристически регион в центъра на Брюксел, рани леко шестима души и избяга от мястото на случая. Белгийското звено за следене на тероризма (OCAM) за малко увеличи равнището на опасност в столицата от " приблизително " на " съществено " - от две на три по четиристепенна канара, заяви Агенция Франс Прес.

Няколко часа по-късно обаче равнището беше намалено назад до приблизително, откакто чиновниците откриха " успокояващи детайли в следствието ", съобщи представител на OCAM.

: CCTV footage of the security incident earlier today. The driver of a van run over people near a bar in central, leaving six injured. Belgium raises the terrorist threat level in Brussels to 3.
— Terror Alarm (@terror_alarm)

Първоначално полицията беше декларирала, че е прекомерно рано да се вършат догатки дали водачът съзнателно се е насочил към посетителите на ресторанта, само че че следователите са разкрили микробуса и търсят обвинения.

" Малко преди 13:00 ч. микробус се вряза в тераса на улица " Сен Мишел ". Шофьорът избяга с автомобила си, службите за незабавна помощ бяха доста бързо на място ", съобщи говорителка пред Агенция Франс Прес.

" Има шест леки пострадвания, които са били обработени на място ", сподели тя.

Van strikes Brussels cafe, unclear if attack or accident
— Reuters (@Reuters)

Кметът на Брюксел Филип Клозе съобщи пред ежедневника " Le Soir ", че на терасата е имало комбинация от туристи и локални купувачи и че някои от очевидците са били в положение на потрес.

" Това, което е несъмнено, е, че автомобилът се е движел с извънредно висока скорост ", сподели той. По-късно брюкселските прокурори трябваше да дадат конференция, на която да показват настояща информация за хода на следствието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР