Шофирането в нетрезво състояние ще бъде спирано от нови технологии

...
Шофирането в нетрезво състояние ще бъде спирано от нови технологии
Коментари Харесай

Задължителна технология ще блокира пиянското шофиране


Шофирането в нетрезво положение ще бъде спирано от нови технологии в колите
(снимка: CC0 Public Domain)

Американският Конгрес направи нова стъпка в посока ограничение на пияните водачи – беше утвърден законопроект за наложително вграждане на технология за вписване на нетрезво положение във всички коли.

Законът за инфраструктурните вложения места бе признат и се чака скоро да бъде подписан от президента, заяви. Като част от законодателството автомобилните производители ще би трябвало да включат технология за разкриване на нетрезвото положение у водачите и блокиране на опцията да карат автомобил – и това би трябвало да стане до 2026 година

Първо обаче Министерството на превоза ще би трябвало да дефинира най-хубавото решение за ограничение на шофирането в нетрезво положение. В настоящия си тип законът изисква нещо, което „ пасивно ще следи работата на лидера на моторното транспортно средство, с цел да дефинира тъкмо дали този лидер може да е увреден”.
още по тематиката
Това звучи сходно на решенията за инфрачервени камери, които към този момент се употребяват от производители като GM, Nissan и други, споделя Сам Абуелсамид, основен анализатор по подвижността в Guidehouse Insights. Със сигурност, съгласно него, технологията би трябвало да е нещо по-модерно от алкохолните тестери, които към този момент се употребяват за „ духване” и инспекция за консумация на алкохол.

Сега, когато към този момент са налице по-интелигентни датчици, обилие от технологии за видеонаблюдение и даже неестествен разсъдък за вписване на, вероятно няма да е мъчно да се откри решение, което да узнава сигурно, в случай че лидерът е консумирал алкохол, преди да седне зад кормилото.

Законопроектът за инфраструктурата включва и други ограничения за сигурност. Например, ще се изисква автоматизирано спешно прекъсване и – функционалности, които доста нови коли към този момент оферират.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР