Шофирането на хибридно превозно средство не е толкова екологично, колкото

...
Шофирането на хибридно превозно средство не е толкова екологично, колкото
Коментари Харесай

Хибридните автомобили се оказват не толкова екологични, сочи проучване

Шофирането на хибридно транспортно средство не е толкоз екологично, колкото може да звучи, съгласно ново изследване на Европейската федерация за превоз и околна среда. Изследванията на климатичната неправителствена организация разкриват, че трите най-продавани модела отделят сред 28 и 89% повече въглероден диоксид, в сравнение с популяризират марките. Тези транспортни средства съчетават електрически мотор и горивен, оповестяват „ Евронюз “ и БГНЕС.

“Дори когато карат в това, което производителите назовават режим с нулеви излъчвания, те не го вършат. И това е по този начин, тъй като електрическата мощ, т.е. електрическият мотор на това транспортно средство е или прекомерно дребен, или прекомерно слаб и няма задоволително мощ. Така че главно, да вземем за пример, мислите, че шофирате в електрически режим с нулеви излъчвания, само че включвате отоплението, включвате светлините или ускорявате и това е! Двигателят е там и към този момент има излъчвания на въглероден диоксид “, изяснява шефът на Европейската федерация за превоз и околна среда, Джулия Полисканова.

По тази причина оферират да спрат да бъдат субсидирани. Освен това те предизвестяват, че това ще бъде идващият авто скандал в Европейски Съюз след “Дизелгейт ” от 2015 година, в който беше разкрито, че производителите фалшифицират действителните излъчвания на транспортните средства.

Но представител на Европейската асоциация на автомобилните производители изясни пред „ Евронюз “, че не имат вяра, че това ново изследване е правдиво:

“Ние слагаме под подозрение методологията на проучването, защото тя преглежда колите единствено по време на дълги пътувания, които не са представителни за типичното потребление на хибридни транспортни средства. Следващата година всички коли, регистрирани в Европейски Съюз, ще бъдат оборудвани с устройство за наблюдаване. което ще даде действителна картина на обстановката за Европейската комисия да преоцени и да направи съответните законодателни акомодации “.

В момента изцяло електрическите коли могат да изминат към 300 км с едно зареждане на батерията. Така че екологичните групи считат, че преходната хибридна технология би трябвало да бъде отстранена.

Днес към половината от електрическите коли по европейските пътища, също имат резервоари за гориво.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР