Широколентовият интернет трафик нарасна от явления като поточното видео(снимка: CC0

...
Широколентовият интернет трафик нарасна от явления като поточното видео(снимка: CC0
Коментари Харесай

Експлозивният растеж на интернет трафик приключва


Широколентовият интернет трафик набъбна от феномени като поточното видео
(снимка: CC0 Public Domain)

Eксплозивният растеж на потребителския широколентов интернет трафик е към своя край, съгласно нов отчет на Strategy Analytics. Експертите предвиждат, че годишният растеж ще намалее с 82% като цяло за интервала 2018- 2028 година

През 1983 година Якоб Нилсен формулира емпиричен закон, кръстен на негово име, съгласно който скоростта на интернет връзката се усилва с 50% годишно. Доскоро се смяташе, че този модел се простира до широколентовия достъп, по-специално до потребителския сегмент, и ще продължи безпределно.
още по тематиката
Според, това очакване към този момент не е правилно. Експлозивният напредък на потребителския широколентов интернет трафик завършва, считат анализаторите.

„ Нищо чудно, че растежът на трафика се забавя. В последна сметка нищо не пораства постоянно ”, разяснява Дан Гросман, старши анализатор в Strategy Analytics. По неговите думи, повишаването на широколентовия интернет трафик се дължи на феномени като поточното видео ().

Но потребителското търсене се насища и няма доказателства, че стриймингът ще бъде сменен от нови мотори на напредък като 4K (UHD) или, добавена действителност, виртуална действителност, конзолни игри и интелигентни домове.

Широколентовият достъп до интернет навлиза в стадий на зрялост, споделя Гросман, и промишлеността би трябвало да вземе това поради. Анализаторът не вижда признаци, че сериозната маса от консуматори ще се нуждае от скорости над 100-300 Mbps през идващите 10 години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР