Шестото поколение на стандарта за мобилни комуникации се очаква да

...
Шестото поколение на стандарта за мобилни комуникации се очаква да
Коментари Харесай

LG постави нов рекорд за трансфер на 6G данни на разстояние 500 метра

Шестото потомство на стандарта за мобилни връзки се чака да бъде още по-бързо и по-ефективно от 5G, като ще употребява терахерцови честоти, които не са били употребявани до момента. 6G ще обезпечи 50 пъти по-висока скорост на трансфер на данни спрямо 5G и ще понижи 10 пъти латентността на сигнала. LG Electronics и немският институт „ Хайнрих Херц “ организираха тест, като сложиха нов връх за обсег на транспорт на данни благодарение на 6G – 500 метра.

През последните няколко години южнокорейските компании Samsung и LG тестват и усъвършенстват мобилната 6G технология, като непрестанно слагат нови върхове по обсега на преноса на данни. Новият тест подвигна летвата още по-високо – до 500 метра, подобрявайки миналогодишния връх от 320 метра.

Това е много значим стадий, защото 500 метра е общоприетото разстояние, на което се конфигурират базовите станции за мобилни телефони в градските региони. Ново изследване удостоверява, че 6G може да поддържа връзката сред терминали, ситуирани в две здания, в една постройка и на улицата, както и на разнообразни улици. С други думи, технологията е все по-близо до действителността.

Основният минус на 6G е, че този протокол употребява извънредно къси талази, написа New Atlas. За тестванията инженерният екип е създал нов многоканален усилвател на мощ и усилвател на входящия сигнал с невисок звук. Заедно те са нараснали продуктивността с над 50%, което им е разрешило да слагат нов връх по обсег.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР