Шестнайсетгодишният Мартин Бешков, който извади Богоявленския кръст от водите на

...
Шестнайсетгодишният Мартин Бешков, който извади Богоявленския кръст от водите на
Коментари Харесай

Добро сърце: Младеж, извадил Богоявленския кръст, дарява наградата си за лечение на дете

Шестнайсетгодишният Мартин Бешков, който извади Богоявленския кръст от водите на река Вит край Плевен на християнския празник Йордановден, ще подари паричната си премия от общината за лекуване на болно дете .

Това разгласи младежът при срещата си с кмета на община Плевен Георг Спартански, който му връчи парите. Мартин бе безапелационен, че желае с предоставената му сума да помогне на осемгодишната Никол Цановска , която се нуждае от лекуване на злокачествено заболяване.

" Трябва да сме хора, да си оказваме помощ един на различен. Никой не знае по кое време ще има потребност от помощ ", акцентира Мартин. Кметът му пожела здраве и триумф в учебно заведение, както и да продължи да дава добър образец на младежите освен в Плевен.

Късметлията, който тази година извади кръста на Богоявление край Плевен, е възпитаник в Профилираната гимназия с преподаване на непознати езици " Димитър Димов " в Плевен, в паралелка с британски и съветски език. В ритуала той взе участие за първи път, само че се оказа най-съобразителен и бърз измежду всичките близо 40 участници.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР