Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес заяви, че двамата

...
Шесткратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес заяви, че двамата
Коментари Харесай

Маркес: Мир и Ринс трябва да свикнат да падат много с Хонда

Шесткратният международен първенец в MotoGP Марк Маркес съобщи, че двамата новобранци в лагера на Хонда Жоан Мир и Алекс Ринс би трябвало да свикнат с огромното количество рухвания, които ги чака на борда на RC213V. 

Мир и Ринс идват в Хонда от Сузуки, след отдръпването на производителя от Хамамацу от кралския клас. В последната си година в Сузуки Мир записва 11 рухвания в 16 спортни уикенда, а Ринс имаше 7 в 19 уикенда. В същото време Маркес падна цели 18 пъти в 12 уикенда, а неговият към този момент някогашен съотборник Пол Еспаргаро имаше 21 произшествия в 19 уикенда. Другите двама титулярни водачи, които караха мотори на Хонда през миналата година Алекс Маркес и Такааки Накагами имаха по надлежно 21 рухвания в 20 уикенда и 12 в 17.

Не загадка, че тези рухвания се дължат на характерностите на мотора RC213V, който би трябвало да се кара на лимита на сцпелението, с цел да бъде бърз. Именно заради тази причина Маркес предизвести Мир и Ринс, който ще кара за сателитния ЛСР Хонда, че ще би трябвало да чакат доста рухвания. 
14  MotoGP с първи предсезонен тест за 2023 година
„ Не може да очаквате от тях да не са мощни. Те са двама страхотни водачи, единият печели надпревари, а другият е международен първенец. Няма да е поради водачите, само че Хонда е друг мотор. За момента всеки, който го е карал е страдал.

„ Хонда е мотор, чийто предел се намира единствено с рухвания. В този случай увереността и шансът би трябвало да ти оказват помощ. Това е фактически известие, не си изобретявам нищо. Само вижте статистиката “, съобщи Маркес.
 Маркес след теста във Валенсия: С този мотор няма да можем да се борим за купата Маркес след теста във Валенсия: С този мотор няма да можем да се борим за купата
Най-много рухвания в границите на сезон 2022 в MotoGP направи Дарин Биндър, който имаше 27 произшествия в 20 уикенда с екипа на РНФ Ямаха. Други от новобранците през миналата година Марко Бедзеки от ВР46 Дукати имаше 23 рухвания в 20 уикенд и зае втората позиция по този индикатор. На равно трето място са Пол Еспаргаро и Алекс Маркес, които следващата година ще карат надлежно за Тех3 ГАСГАС и Грезини Дукати.

С минимум рухвания сезонът приключи Маверик Винялес от Априлия, който имаше едвам две произшествия в хода на всичките 20 спортни уикенда. Световният първенец Франческо Баная записва 14 рухвания в 20 уикенда, като пет от тях бяха по време на надпреварите в Катар, Франция, Каталуния, Германия и Япония, като единствено в Каталуния той нямаше виновност за злополуката, защото бе отвеян от Накагами още в първия завой.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР