Шестима студенти получиха стажове и награди от седмото издание на

...
Шестима студенти получиха стажове и награди от седмото издание на
Коментари Харесай

Шестима победители в конкурса „Млад Одитор“

Шестима студенти получиха стажове и награди от седмото издание на националния конкурс „ Млад Одитор “, който се провежда от Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ), дружно с Одиторски сдружения „ Ейч Ел Би България “ и „ Захаринова Нексия “. Целта му е разпространява одиторската специалност измежду младежите в България, както и да подчертае ролята на одита в бизнес средите и обществото като цяло.

Първото място в състезанието завоюва Кирил Лучков от Стопанска академия „ Димитър Апостолов Ценов “ – Свищов. Той получи парична премия в размер 2000 лева и опция за едномесечен стаж в одиторските компании „ Ейч Ел Би България” и „ Захаринова NEXIA”. Вторият победител в „ Млад Одитор “ е Ана Първанова от Икономически университет – Варна, a третото място завоюва Алексей Сингур от същия университет. Те също получиха парични награди и опция за едномесечни стажове в одиторските компании.

На церемонията бяха присъдени и 3 поощрителни награди за участниците с най-оригинални хрумвания при решение на проблема. Годишна стипендия в размер на 25% от таксата за образование в магистърска степен по стратегиите на ВУЗФ, с преподаване на български език, получи Адриан Калчев от Икономически университет – Варна. Наградата му бе връчена персонално от ректора и създател на ВУЗФ доц.д-р Григорий Вазов.
Втората пооощрителна премия се присъди на Петра Фотева от Университет за национално и международно стопанство от Цветан Цветков – ръководител на Сметната палата. Тя получи опция за едномесечен стаж в Сметна палата на Република България. Христина Сургучева от Икономическия университет завоюва опция за стаж в Изпълнителна Агенция Сертификационен одит на средствата от европейските аграрни фондове. Тя бе връчена от Теодора Чавдарова – основен секретар на изпълнителната организация.

Церемонията беше почетена и от доста други представители на държавни институции, обществения финансов бранш, търговски, одиторски и застрахователни сдружения у нас. Сред специфичните посетители бяха Менда Стоянова - ръководител на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание, Диана Йорданова и Ралица Агайн Гури -зам.председатели на КФН, Цветан Цветков - ръководител на Сметната палата, Галя Димитрова – изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите, Огнян Симеонов - ръководител на Комисията за обществен контрол над записаните инспектори, подуправителят на Национален осигурителен институт Весела Караиванова и други.

В седмото издание на “Млад одитор” се включиха студенти от над 11 университета в страната. Имаше и задгранично присъединяване на представители от университетите в Глазгоу и Италия. До втория стадий, решаването на тест, бяха позволени 52 участници, а към трети стадий - решаването на проблем, доближиха всички с над 60% правилни отговора на теста.
На тазгодишната гала беше оповестено и формалното присъединение на одиторско сдружение „ Захаринова и сътрудници “ към мрежата на Nexia International - водеща световна мрежа от самостоятелни счетоводни и консултантски компании, която е в топ 10 на световните одиторски компании и работи допълнително от 115 страни по света. Мрежата има 667 офиса, повече от 30,000 чиновници, над 245 колегата в международен мащаб.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР