Шестима са кандидатите за президент на Българския футболен съюз на

Шестима са кандидатите за президент на Българския футболен съюз на ...

Шест са кандидатурите за президент на БФСШестима са кандидатите за президент на Българския футболен съюз на предстоящият извънреден конгрес на централата на 12 октомври.

До края на работното време - 17.30 днес документи са подали досегашният председател Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, спонсорът на “Марица” (Пловдив) Христо Христов, мениджърът Георги Захариев и Ивайло Дражев, бивш собственик на  несъществуващия “Черноморец-Бургас” от София.

В следващите дни специална комисия ще разгледа документите на всички кандидати, за да обяви решението си на 1 октомври, когато ще бъдат публикуван окончателен списък за конгреса.

Проблеми може да има с кандидатурата на Георги Захариев, който е издигнат от ФК “Пирдоп”, защото е действат мениджър, а това е забранено от нормативните документи на ФИФА и УЕФА. Вероятно обаче е успял да прехвърли бизнеса си на друг, като ще бъде направена проверка и в Търговския регистър.

Конгресът на БФС трябва да се състои на 12 октомври от 10 часа в зала 1 на НДК, като то бе свикано по съдебен ред от Димитър Бербатов.

Източник: bnr.bg