Шестима руски надзиратели от централния Ярославълски район са задържани по

...
Шестима руски надзиратели от централния Ярославълски район са задържани по
Коментари Харесай

Адът в руските затвори

Шестима съветски надзиратели от централния Ярославълски регион са арестувани по обвиняване в съучастничество в побой на излежаващ присъда в затворнически лагер, оповестиха федерални следователи, представени от DPA.

Задържаните могат да бъдат упрекнати в превишаване на правата си с потребление на принуждение, наказуемо по съветския закон с до 10 години затвор, съгласно известие на съветския Следствен комитет.
Смята се, че обвинените "многократно са удряли с юмруци, ритали и ръгали с неуточнени предмети, мъж по тялото и крайниците ", се споделя в известието.

Обвинението беше повдигнато откакто в петък опозиционният в. "Новая газета " популяризира на уеб страницата си 10-минутно видео на хипотетичен пандизчия до момента в който му нанасят такива удари. На фрагментите се вижда прострян на маса пандизчия, който е удрян от десетина надзиратели и крещи от болежка. Видеото провокира вълна от отвращение в Русия.

Следователите са открили всички участници в побоя в затворнически лагер Щ1 в Ярославълски регион, акцентира Следственият комитет. В ход е задържането и на останалите съучастници. Установено е, че причинителите са работили умишлено и са злоупотребили със служебното си състояние.

"Новая газета " заяви, че адвокатката и активистка за отбрана на човешките права Ирина Бирюкова, предала видеото на вестника, е трябвало да напусне Русия незабавно след разпространяването на видео материала поради опасност за възмездие.



Миналата година вестникът раздруса интернационалната гей общественост със известия за систематични отвличания на хомосексуални мъже в кавказката Чеченска република в състава на Руската федерация.
Тези известия провокираха митинги в Организация на обединените нации.

Насилието и малтретирането на лишени от независимост от страна на надзиратели в лагерите и пандизите в Русия са постоянно осъждани от фамилиите на пандизчии и Неправителствени организации, профилирани в наблюдаване на местата за задържане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР