Шестима кадровици от Прокурорската колегия на ВСС поискаха главата на

...
Шестима кадровици от Прокурорската колегия на ВСС поискаха главата на
Коментари Харесай

Пловдивска прокурорка сред 6-мата, поискали оставката на Гешев

Шестима кадровици от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет желаеха главата на Иван Гешев, тъй като се намесил в следствието за атентата против автомобила му на 1 май. Това те сториха ден, откакто претендентът на ГЕРБ за министър председател Мария Габриел заяви, че едно от първите неща, които ще направи, е министърът на правораздаването в ръководеното от нея държавно управление, е да изиска освобождение на основния прокурор Иван Гешев от поста " за уронване на престижа на правосъдната власт ".  Според шестимата кадровици Гешев е уронил престижа на правосъдната власт като е наредил мистичният израелски контратерорист да се включи в следствието на атентата.   
Прочетете още

Ето кои са кадровиците, подписали настояването, показани от  

Единият е Георги Кузманов. Преди да стане член на Висш съдебен съвет той е магистрат в Апелативната прокуратура в Бургас. Бил е началник на Бургаската районна прокуратура. Той е излъчен от прокурорската квота. 

От прокурорската квота е и Огнян Дамянов, който преди кадровия орган е началник на Окръжната прокуратура в Разград. Преди съвета цялата му професионална биография е обвързвана с магистратурата в Разград.

Останалите четирима са от парламентарната квота. 

Йордан Стоев - преди Висш съдебен съвет е зам.-шеф на Софийската апелативна прокуратура. Той е във  Висш съдебен съвет от квотата на Обединените патриоти, и по особено е номинация на водача на " Атака " Волен Сидеров.

Подписала настояването е и Гергана Мутафова, някогашна шефка на пловдивската районна прокуратура. Преди да поеме районната прокуратура в Пловдив, тя оглавява районната прокуратура в Асеновград.

През 2017 година Мутафова опита първо да влезе във Висш съдебен съвет от  прокурорската квота. Беше предложение на сътрудниците си от Пловдивския апелативен регион. След като не влезе от прокурорската квота, влезе от парламентарната по предложение на ГЕРБ.  

Ето какво пишат шестимата в своето предложение.  

Чуждият жител е показан на следователите, които правят огледа и на шефа на службата като „ израелски специалист по контратероризъм, доведен по предписание на господин Иван Гешев. Не им е предоставена информация за него (самоличност, заемана служба, опит и т.н.). Той не е държавен чиновник, нито е зает с следствието по някакъв легален прийом, няма и каквото и да е процесуално качество. Държавата Израел няма отношение към визитата му у нас. Въпреки това, по директно предписание и директни устни инструкции на основния прокурор Иван Гешев, лицето, показано на проверяващите органи като „ израелски експерте позволено на самото местопрестъпление, с цел да огледа директно мястото на гърмежа “, изтъкват шестимата членове на ПК на Висш съдебен съвет.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР