Шестима души са загинали при мощна буря, която се разрази

...
Шестима души са загинали при мощна буря, която се разрази
Коментари Харесай

Извънредно положение в Гърция, 6-ма туристи са загинали при бури в Халкидики

Шестима души са починали при мощна стихия, която се развихри в сряда вечерта в известния туристически регион Халкидики. Повече от 100 са потърпевшите.

Стихията, съпроводена от мощни ветрове, дъжд и градушка е изкоренила дървета, има и отнесени покриви и коли.Всичките 6 жертви са задгранични жители. Двама чешки туристи са били убити, откакто караваната им била отнесена от ветровете и водата. Румънка и 8-годишното й момче са починали след сриване на покрив на ресторант. Другите жертви са двама руснаци, затиснати от паднало дърво.
Властите оповестиха изключително състояние в Халкидики, а новоназначеният министър на гражданската отбрана се чака да посети през днешния ден региона.
„ В момента в генералното консулство не са постъпили сигнали за потърпевши български жители ", съобщи пред NOVA Красимир Серафимов, първи секретар на генералното консулство в Солун. По думите му от през нощта всички отраслови служби са изпратили свои екипи в региона, а над 40 машини са работили за почистване на пътищата. Работило се е и по възобновяване на електроподаването на местата, където то е било прекратено.



„ Има голям брой изпратени екипи на Спешна помощ, които да оказват помощ ", изясни още Серафимов.

" Торнадото мина около брега на селищата Неа Плагия, Созополи и Неа Потидея. В Неа Плагия се случи случая с румънката. Както вечеряли, пада структурата върху нея и я ранява смъртоносно. Караваната вид " микробус " беше намачкана, в която бяха другите две жертви, само че имаше доста паднали дървета ", описа в ефира на „ Здравей, България " жителят на Неа Плагия - Веселина Миту, която означи, че са нямали предизвестие за предстоящата стихия. И добави, че в селището Неа Плагия няколко дни няма да има ток поради падналите електропроводи.



Миту означи, че пожарната работа е пособия доста на хората. „ Пътищата бяха проходими, даже в най-отдалечените места в Созополи. Силата на стихията беше в действителност страшна, нещо, което до момента не бяхме усещали ", сподели тя.

При незабавна обстановка 00302310829201 - телефон на Генералното консулство на България в Солун

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР