Шест наши ученици, дали положителен резултат за COVID-19, пристигат утре

...
Шест наши ученици, дали положителен резултат за COVID-19, пристигат утре
Коментари Харесай

Военен самолет прибира от Испания наши ученици с Covid-19

Шест наши възпитаници, дали позитивен резултат за COVID-19, идват на следващия ден от Испания на летището в София. Очаква се те да бъдат превозени със аероплан „ Спартан “ на военновъздушните сили, оповестиха от просветното министерство.

Учениците са от Професионалната гимназия по техника и технологии „ Атанас Димитров “ в Нова Загора. Те са били част от група, състояща се от 31 възпитаници от гимназията и четирима преподаватели. Били са на посещаване в Севиля, Испания по стратегия „ Еразъм “.

Преди полета им назад са им направени бързи антигенни проби, които за шест от децата са дали позитивен резултат. Учениците с негативни резултати са се прибрали на 14 ноември. Заразените възпитаници дружно с двама от учителите са били карантинирани в хостел в Севиля.

По-късно са им направени и проучвания с PCR-тестове, които също са дали позитивен резултат. От просветното министерство още осведомят, че гимназистите и учителите им от Нова Загора не са били имунизирани.

Транспортирането на карантинираните деца и педагози до България е било проведено от МОН, Министерство на здравеопазването и МО. Осигурен е и превоз за прибирането им от София в Нова Загора.

Наш представител потърси директорката на ПГТТ „ Атанас Димитров “ Петя Русева, само че тя затвори телефона. От просветното министерство оповестиха, че инфектираните възпитаници са били безсимптомни. Източници на „ Труд “ оповестиха, че всички деца са в положително положение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР