Шест български документални филма – всеки от тях фестивален хит

...
Шест български документални филма – всеки от тях фестивален хит
Коментари Харесай

Шест наши филма в престижна селекция на Amazon

Шест български документални кино лентата – всеки от тях фестивален шлагер в жанра, влизат в влиятелна селекция на Amazon Prime.
Един от най-популярните международни онлайн канали за кино, Prime Video Direct към Amazon, неотдавна започва новата си стратегия за избор и ранглиста на най-хубавите документални филми – Prime Video Direct Documentary Bonus Program. Тя включва пълнометражни документални филми, които са представяни на 8 определени авторитетни фестивала за писмено кино, измежду които IDFA – Амстердам, и Hot Docs – Торонто. Програмата е дейна в Съединени американски щати и Англия и дава като бонус прозорец за гласоподаване до края на септември 2018 година, като по-късно ще бъде излъчен победител – най-гледаният документален филм на територията на Съединени американски щати.
„ Агитпроп “ е единствената източноевропейска компания в класацията – включена е в нея с общо шест заглавия, пет от които са основани с финансовата поддръжка на Националния кино център. Избраните са „ Георги и пеперудите”, „ Проблемът с комарите и други истории” и „ Момчето, което беше цар “ на режисьора Андрей Паунов, „ Коридор №8 “ на Борис Десподов, „ Среща при Айфеловата кула” на Валентин Вълчев и „ Последните черноморски пирати” на Светослав Стоянов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР