Шерил Милнс с покана към българските слушатели:Здравейте, аз съм Шерил

...
Шерил Милнс с покана към българските слушатели:Здравейте, аз съм Шерил
Коментари Харесай

Шерил Милнс в София

Шерил Милнс с покана към българските слушатели:
" Здравейте, аз съм Шерил Милнс и ви поканвам на концерта тази неделя 22 май. Мисля че ще останете удовлетворени и ще бъде доста положително зрелище. Благодаря ви. "

Световноизвестният оперен артист Шерил Милнс идва, с цел да показа някои свои студенти. На оперната церемония на пулта ще бъде Григор Паликаров, а в програмата има фрагменти от опери на Моцарт, Верди, Гуно. Самият Шерил Милнс ще се включи като диригент и в сцена от операта „ Джани Скики “ на Пучини.
Ден откакто дойде в София той се срещна с публицисти и отдели доста време в диалози и мемоари. За жал от авансово поканените млади артисти, двама се оказали в карантина на разнообразни места по света, тъй че организацията, с която работи е предложила други, които той не познава.

„ Ще бъде изненада и за вас, и за публиката “ – пошегувахме се ние, а той отвърна, че се надява да ги чуе преди нас, само че не се съмнява в техните качества.

Чуйте какво показа още артистът.


В дългата си и доста богата кариера Шерил Милнс е пял на най-големите подиуми, с най-големите диригенти. Прекрасни мемоари от златните години на операта. Признава, че е традиционалист и избира нормалния репертоар, само че този репертоар включва към 70 централни партии. Без даже да му задаваме въпрос стартира да споделя за срещите си с българските артисти.

Подобно на Николай Гяуров, който дебютира в МЕТ във „ Фауст “ и Шерил Милнс се показва на най-престижната американска сцена в тази опера през 1965 година Световната кариера се открива пред него след спектаклите на „ Луиза Милер “  и „ Макбет “ на Верди няколко години по-късно. Сподели, че е приключил музикална педагогика и на драго сърце споделя опита си с младите си сътрудници. Заедно със брачната половинка си Мария Зувес имат фондация за поощряване на млади дарования, провеждат фестивал в Савана и това лято ще показват със своите възпитаници  „ Фауст “ на Гуно. А брачната половинка му описа, по какъв начин на техния канал има доста осъществявания и по какъв начин в същото време, когато е трябвало да бъдат изолирани, с цел да не губят връзка са записали терцет от „ Дон Жуан “ на Моцарт посредством видеовръзка с тримата артисти, които били в разнообразни градове в Америка.


Шерил Милнс е роден на 10 януари 1935 година в Илинойс във плантация и даже се пошегува, ча от рано е свикнал на тежък труд. Майка му била учител по пиано и дирижирала хор, а той пеел, вземал уроци по пиано, цигулка, виола, кларинет, саксофон и туба. С трогване си спомня за турнетата, които правели с трупата на Борис Годовски. Изминали хиляди километри и изнесли стотици представления, от време на време по три, четири пъти в седмицата.

„ Пеехме всички опери на британски, тъй че от най-ранна възраст научих какво споделя всеки воин във всеки един миг. Този опит беше скъп “.

Когато славата идва, той към този момент е квалифициран и няколко представления в месеца не могат с нищо да го притеснят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР