Схемите, по които действат са няколко и работят безотказноДокато цените

...
Схемите, по които действат са няколко и работят безотказноДокато цените
Коментари Харесай

Имотни измамници вършеят с пълна сила, хиляди измамени

Схемите, по които работят са няколко и работят безотказно
Докато цените на парцелите хвърчат нагоре, мнозина избират да наемат квартира, вместо да изплащат ипотека с години.

Оказва се обаче, че макар голямото строителство, задачата да се открие положително жилище чартърен, не е по никакъв начин лесна. Затова пък в тази ниша сполучливо се наместват хитри схемаджии, които по данни на Министерство на вътрешните работи работят със замаха на ало-измамниците.

Млада жена, минала през квартирния пъкъл разкрива, че е висяла нееднократно и два пъти под дъжда в очакване на брокера, а той даже не си вдигал телефона. В същото време в уеб страниците за парцели е цялостно с привлекателни фотоси на жилища, които обаче се оказва, са подправени. Единствената задача на тези предложения е зарибяването на нови клиенти. След това прибягват до постоянните брокерски неистини като да вземем за пример, че жилището към този момент е наето, притежателят е прекратил обявата и какво ли още не.

Така клиентът стартира да се върти в обаян кръг, без излаз от него. Въпреки множеството разгласи, шансът да наемеш нещо действително от всички тях клони съвсем към нула. И тогава като че ли от нищото, изскача привлекателна публикация с оферта-мечта в уеб страниците за безвъзмездни разгласи. Става въпрос за жилище в атрактивен квартал и то на естествени цени.

Разбира се индивидът, който дълго се е лутал в търсене на жилище чартърен клъвва незабавно. Бива притеглен най-много от това, че може да се нанесе незабавно. Жилището се предлага непосредствено от притежател, без комисионна, което е спомагателен плюс. И тук идва тънкият миг – става известно, че хазяинът е зад граница и връзката с него става по е-поща или телефон (така се твърди в обявата).

И по остаряла традиция от наемателя се изисква да заплати авансово наема за два месеца. И защото към този момент стана ясно, че хазяинът е отвън столицата, наемът се изпраща по компания за бърз превод. Ключът ще ви бъде предаден от другар, незабавно след приемането на сумата.
Накрая балонът се пука – измамникът изчезва безследно, а вие още веднъж сте без парцел чартърен.
Ако излъганият тръгне да си търси изгубените пари, се стига до подправена персонална карта.

В други случаи пък си уговаряте среща с брокер, предплащате два наема плюс комисионната му и когато тръгнете към жилището, се оказва, че той в бързината си е не запомнил ключа. На пръв взор ви се коства нещо обикновено, само че не е. Уговаряте си среща за идващия ден, а както се досещате – брокерът не идва, а парите ви, са се изпарили.

От години из средите на същинските организации за недвижими парцели се загатва името Петър Георгиев. От него изпищяват излъгани клиенти още през 2015 година, защото работи от името на известна организация за недвижими парцели. Той прибирал капаро за наем или продажба на фиктивен апартамент и изчезва крепко пушек. По същия метод „ бронирал “ и терени за градеж. Излишно е да загатваме, че парцелите до един, са фантоми. След като бива погнат от излъганите, той единствено сменя името на организацията, за която сякаш работи и подкарва по остарялата скица.

Разбира се има и мошеници, които работят с действителни парцели. Тук обаче хватката е, че жилището бива отдадено чартърен на няколко клиента по едно и също време, без те да са наясно с това.

Съществува и трети вид машинация – не се подписват контракти за наем, а единствено се събират суми за стопкапаро, защото жилището е харесано от няколко души. Така се постъпва при по-мнителните кандидат-квартиранти, които упорстват да се срещнат с хазяите и да им платят. Дори и по този метод обаче всеки подправен брокер съумява да изкара положителни пари в границите на няколко часа.

Другото име в тези подправени покупко-продажби, от което са изплакали мнозина е Йоан Алексов. И до през днешния ден той не е бил залавян от органите на реда, а името му още веднъж се завъртя в медиите около сътворените от него имотни измами.
Освен от него, опарените поучават да се пазите и от Марина Андонова и Христина Николова.

В други случаи пък се наемат нищо неподозиращи студенти за брокери в несъществуваща организация. Те регистрират комисионните си до стотинка, а в един миг се оказва, че когато би трябвало да вземат заплащането си, притежателите на организацията изчезват и не могат да бъдат открити. Тъй като в тези случаи брокерите работят с същинските си имена, те биват търсени и от клиентите, които са измамили, без да имат визия за това. Така хем остават без пукната пара за свършената работа, хем си навличат и проблеми с хората, които са измамили.
Потърпевш разкрива, че единствено от неговите покупко-продажби организацията е прибрала над 30 бона.

Друга вариация на имотните измами се цели в хора, които не съумяват да обслужват ипотечните си заеми и апартаментът им бива изваден на търг от ЧСИ.
Близки до ЧСИ-то търсят координатите на притежателите и на уговорена среща им изясняват, че са брокери и имат подготвен клиент, който доста е харесал парцела и е подготвен да го заплати, с цел да го има.

Измамниците оферират по-висока цена за жилището, в сравнение с е оповестена от ЧСИ-то. Така закъснелият дебитор с ненаситност приема договорката. Когато си свидлив ръцете обаче се оказва, че има дребен проблем – първо би трябвало да бъде спряна обществената обмен. За да не се появят подозрения у притежателя, се предлага и контракт, който подписва незабавно, щом трансферира парите на измамниците за „ прекъсването на търга “. И тук всичко става на ръка.

Съдържанието на въпросния контракт е толкоз объркващо, че елементарен човек, без правни знания мъчно може да го осмисли. Накрая излиза наяве, че са паднали в клопката на имотни измамници. Продажбата на ЧСИ-то не може да бъде спряна, а брокерът и организацията му се оказват фантоми, които щом вземат парите, изчезват.
Източник: Уикенд
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР