Схема за фалшиви болнични беше разкрита в Северозападна България. Лекарска

...
Схема за фалшиви болнични беше разкрита в Северозападна България. Лекарска
Коментари Харесай

Разкриха схема за фалшиви болнични


Схема за подправени болнични беше разкрита в Северозападна България. Лекарска консултативна комисия в Бяла Слатина е издала болничен лист на млада жена, която е отпътувала на работа в Испания, оповестява Българска национална телевизия.

Схемата стартира да се разплита след сигнал по телефона в Нациналния застрахователен институт. В него се твърди, че лекари издали болничен на жена, до момента в който е на работа в чужбина. Полицията открила, че дамата напуща България три дни откакто е изписана от белослатинската болница с болничен за към 30 дни и рекомендация да се лекува вкъщи. Докато е в чужбина дамата се снабдява с втори болничен лист. Този път от лекарска комисия към медицински център в белослатиската болница. В нея взе участие и неврологът Марин Каменов.

Обаждат ми се по телефона,че е зле. На другия ден би трябвало да е на работа. Предложих ѝ отново да постъпи на работа и тя отхвърли изрично. По телефона в действителност се разбрахме да пристигна някой да й продължим отпуската, оправдава се лекарят.

Вторият болничен е за 30 дни. Издаден е без дамата да стъпи в лекарски кабинет. По документи обаче била прегледана. Болничният е подписан от лекар Каменов и още двама лекари.

Аз просто дадох една записка на секретарката тука да й оформят болничния. Знам,че е нарушаване, споделя още Каменов.

В сигнала до Национален осигурителен институт се твърди, че болничният бил публикуван с позвъняване по телефона против 100-200 лв..

Даже и да е някаква сделка примерно - по какъв начин ще направиш тази бедност на този човек, който ти е подал ръка, учудва се докторът.

Източник: dir.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР