Шегата настрана: от онзи ден (21 октомври) на политическата сцена

...
Шегата настрана: от онзи ден (21 октомври) на политическата сцена
Коментари Харесай

Васил Божков пусна първа емисия партийни билети

Шегата настрани: от оня ден (21 октомври) на политическата сцена се появи нов състезател - партия "Българско лято " на хазартния необут Васил Божков. Всъщност, по-правилно е да кажем, че към този момент единствено се е поклонил пред публиката, тъй като до същинското му присъединяване в спектакъла би трябвало да изтече още малко вода.

Хич да не е, само че сюрпризираните от първото заседание на Инициативния комитет за основаване на партия „ Българско лято “ не би трябвало да са чак толкоз доста. Става дума за приятната изненада на всички фенове на политическите екшъни и трилъри. Още преди два месеца и половина Васил Божков разгласи, че ще направи партия и за задачата на 10 август започва платформата за директна народна власт “Българско лято”.

Думата ни обаче е за другите - неприятно сюрпризираните, които въобще не му повярваха. И си мислеха, че той тия работи единствено по този начин си ги приказва - да плаши гаргите, да шашка прокуратурата и да нервира "мозъците ", създали концепцията за неговото елиминиране от огромната игра.

Според протоколните изявления по тематиката, на учредителната колекция са участвали 60 души. За неин ръководител единомислещо е бил определен 36-годишният Борил Соколов - рекламист, познавач по маркетинг и дълготраен сподвижник на Васил Божков по линия на "Еврофутбол " ООД.

Според медийните хроникьори, той бил безсънен и твърдоглав младеж, определящ себе си като "харизматичен подигравателен гъз ", "любимец на ориста " и "заклет почитател на живота и музиката ". В същата стилистика били и препоръките, които раздавал обилно на познати и непознати: "Гледай хората в очите! Слушай музика! Учи се! Сприятели се с мен! "

Като поръчка за интензивно политическо бъдеще, сходна "визитка " прави прелестна работа. Справка - половината от тогавашните зевзеци от студентското предаване "Ку Ку " и идващите му "клонинги ". За Петър Курумбашев, Любен Дилов - наследник, Нидал Алгафари и Слави Трифонов ни е мисълта. Защото, каквото и да си мислим за тях, нито е инцидентно, нито пък дирите им са за подценяване.

Както си му е реда, в първата колекция се включи и патронът на начинанието - дубайският заточеник Васил Божков, който в типично негов жанр, доналя вода в личната си мелница. Или... масло в нечий огън: „ Вие сте хората, които не се опасяват. Които знаете и можете. Вие сте бъдещето и сегашното на нацията. Аз ви подкрепям и поддържам с всички сили и благоприятни условия. Трябва да прочистим страната, да махнем хунтата и да изградим новото бъдеще на България дружно. Днес слагаме началото! “

В този дух се оказа и учредителната декларация на партията:

- Третата национална злополука е факт;

- Разделението на управляващите е имитация;

- Демокрацията е фасадна.

- Институциите не работят;

- Съдебната система не раздава справедливост;

- Прокуратурата е превърната в бухалка, а висшият ѝ началник не дава отговор пред никого.

Пред необятната общност бяха сервирани и главните правила, които ще следва бъдещата към момента партия:

- основаване на интензивно държавно управление и сливане на ресурсите на страната и нейните граждани;

- одобряване на директната народна власт и върховенството на закона;

- почитание към многообразието на обществото във всичките му форми.

Или казано на по-служебен език, "Партия „ Българско лято “ ще съставлява еднообразно ползите на всички жители, насърчавайки ги да имат глас при вземането на решения, като в същото време поемат отговорност за себе си, общността си и страната и работят за просперитета и напредъка на България! "

И тъй като, както към този момент отбелязахме, думата ни е за неприятно сюрпризираните от неотстъпчивостта, с която Божков преследва задачите си от отдалечен Дубай, едно денонощие по-късно бъдещият резултат от учредителната колекция на "Българско лято " към момента не беше оценен. Нито от социолози и политолози, нито от ръководещи и опозиционни партийни водачи. Все едно, че нищо не се е случило и няма да се случи.

А не би трябвало, тъй като - в случай че съдим по една от най-често използваните "мерки и теглилки " - потребителите на "Фейсбук ", личността и делото на дубайския заточеник Васил Божков по никакъв начин не са за подценяване: 111 488 души харесват профила му, а почитателите му са с към 28 400 "бройки " повече. За нищо и никакви си пет-шест месеца в обществената мрежа.

На пръв взор - нищо работа, тъй като всеки средностатистически рапър може да се похвали с пет пъти повече "лайкаджии " и "следовници ". Проблемът е (естествено не нашия), че след една петилетка в Министерство на вътрешните работи и три петилетки на върха в огромната политика, профилът на министър председателят Борисов е следван единствено от 289 676 фейсбук консуматори. Докато Корнелия Нинова може да се похвали единствено с 50 000 върли почитатели.

Живи да не бяхме...

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР