Шефът на Uber Дара Косровшахи прекара част от уикенда, работейки

...
Шефът на Uber Дара Косровшахи прекара част от уикенда, работейки
Коментари Харесай

Шефът на Uber работи като доставчик за няколко часа и спечели 106 долара

Шефът на Uber Дара Косровшахи прекара част от уикенда, работейки на първа линия в UberEats, звеното за доставки на компанията, показва самият той в Twitter. Той е прекарал няколко часа като снабдител през почивните дни, излиза наяве от обявата, представена от Business Insider.

Косровшахи e извършил 10 доставки, като е бил на линия 3.5 часа, докарвайки си 106.71 $, в това число бакшишите. Това прави облага в размер на 30 $ на час. Служителите на UberEats получават възнаграждение на всяка доставка и на всяка измината миля.

Възнаграждението на Дара Косровшахи за 2020 година доближава 12 млн. $, в това число варианти за закупуването на акции. Това е към 340 пъти повече от сумата, която би печелил като снабдител на цялостно работно време.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Китайската компания за споделено пътешестване Didi подаде докуме...

Друга обява на изпълнителния шеф на Uber демонстрира по какъв начин е проработил 106 $ в границите на 6 часа, което би предписание по 19 $ на час.



Потребители на Twitter обаче разясняват, че сумата показана в обявата и тази посочена от Косровшахи не съответстват.

Говорител на компанията показва, че несъответствията се дължат на взета отмора и получени бакшиши след края на работната промяна. Клиентите на UberEats могат да дадат бакшиш на доставчика и на по-късен стадий – до 90 дни след поръчката.

В неделя Дара Косровшахи още веднъж разгласява резултати от работата си като снабдител – 6 доставки за 2 часа, акцентирайки, че не се е справил толкоз добре колкото първия ден поради натоварения трафик. Освен това е получил по-малко бакшиши, оформяйки облагата си на 50 $.

Запитан дали някой го е разпознал, той отвръща: „ Ползите от това да си с маска!”.

Работниците в споделената стопанска система, изключително тези работещи за Uber, постоянно акцентират неналичието на твърдо възнаграждение и трудови изгоди, обезпечавани от работодателя. В предишното компанията показва, че водачите, работещи за услугата за споделено пътешестване, печелят приблизително към 25 $ на час.

Но доставчиците в UberEats нормално печелят по-малко от това.

По данни на Glassdoor, междинното възнаграждение на чиновник в UberEats възлиза сред 12 и 18 $ на час.

За съпоставяне, средностатистическият снабдител на храна, освен тези работещи за Uber, печели към 13 $ на час, сочат данните на Payscale.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР