Шефът на Тойота в WRC Яри-Мати Латвала критикува начините, по

...
Шефът на Тойота в WRC Яри-Мати Латвала критикува начините, по
Коментари Харесай

Латвала: Rally1 колите са твърде скъпи

Шефът на Тойота в WRC Яри-Мати Латвала подлага на критика методите, по които ФИА се пробва да ограничи разноските на участниците в Световния рали шампионат. За тази година беше въведено ново ограничаване на тестванията - 21 дни за тим с 3 коли и най-много 7 дни за водач. И тимовете започнаха да декларират заводските си водачи в дребни ралита, предхождащи съответния кръг от WRC - преди “Швеция ” на сняг в Естония и Финландия стартираха Ойт Танак, Джордан Сердеридис, Есапека Лапи и Такамото Кацута.

“Ако желаеме да понижим разноските, то това не е вярната посока. От орязването на тестванията няма да дойдат икономии - изясни Латвала пред финландски медии. - Най-голямата спестовност ще пристигна в случай че колите са по-евтини. Сега Rally1 колите са прекомерно скъпи. ”

Според неофициална информация цената на един Rally1 автомобил е 1 милион евро, като наемите за надпревари също са доста високи - преди “Монте Карло ” Франсоа Делкур се оплака, че от М-Спорт са му поискали 300 000 евро наем за надпреварата.
 В Хюндай не се тормозят от темпото на Тойота в Монте Карло В Хюндай не се тормозят от темпото на Тойота в Монте Карло
Танак започва в рали “Отепаа ”, където нямаше действителна конкуренция за успеха, само че по-късно изясни, че не е удивен от сходни участия.
 М-Спорт: Танак може да се бори за успеха в Швеция М-Спорт: Танак може да се бори за успеха в Швеция
“Календарът на WRC е задоволително претрупан, тъй че не е допустимо на всички места да стартираме в такива дребни ралита - разяснява естонецът. - Всяко едно съревнование е в допълнение натоварване, в един миг може да се окаже, че няма да мога да се възстановя за идната конкуренция. ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР