Шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който в последните две

...
Шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който в последните две
Коментари Харесай

Шефът на Спецпрокуратурата стана заместник на Цацаров

Шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев, който в последните две години се радва на динамично развиване в кариерата си, стана новият пети заместител на основния прокурор Сотир Цацаров. Това се случи след гласоподаване с цялостно болшинство в прокурорската гилдия.

Всичко е изложено в претекстовете по номинацията, разгласи основният прокурор. И прикани членовете на колегията, в случай че имат въпроси и мнения, да ги зададат. Такива не последваха и незабавно се пристъпи към гласоподаване. Предложението за Гешев бе на Цацаров.

Гешев зае третото място на зам. основен прокурор към Върховната касационна прокуратура (ВКП). То се освободи, откакто Борислав Сарафов оглави Националната следствена работа. Като подобен той още веднъж е заместител на Цацаров. Останалите са Пенка Богданова и Мария Шишкова, които са към ВКП, и Ася Петрова, която е във Върховната административна прокуратура.

След овакантяването на мястото на зам. основен прокурор към ВКП основният прокурор съобщи, че няма да показва трети собствен заместител към ВКП. В началото на юни обаче той изиска от прокурорската гилдия откриването на нов щат за негов заместител. И разгласи, че новият заместител ще дава отговор за обезпечаване на методическо управление на Специализираната прокуратура и Апелативната профилирана прокуратура.

Гешев стана началник на Специализираната прокуратура малко откакто делото за източването на КТБ беше преместено там. Това се случи след двeгодишно следствие, когато обвинителите откриха, че има проведена незаконна група отпред с някогашния мажоритарен притежател на банката Цветан Василев. Преди това той беше наблюдаващ прокурор по следствието. След като я оглави, в Специализираната прокуратура бяха преместени и делата за корупция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР