Шефът на полицията в Бургас Радослав Сотиров подаде оставка за

...
Шефът на полицията в Бургас Радослав Сотиров подаде оставка за
Коментари Харесай

Шефът на полицията в Бургас пак подаде оставка, този път - успешно

Шефът на полицията в Бургас Радослав Сотиров подаде оставка за повторно в границите на два месеца, само че този път тя е призната. Вътрешният министър Христо Тезрийски е прекратил служебното му правно отношение, заяви министерството ведомство.

Засега аргументите за напускането на Сотиров са незнайни. Самият той е показал, че е разделя с поста си по лично предпочитание.

Преди два месеца полицейският шеф се оказа в центъра на събитията около абсурда " Росенец ". След като съпредседателят на " Демократична България " на Ахмед Доган и бе изпъден от НСО, се провежда и всеобщо вървене на плажа пред резиденцията.

Междувременно Движение за права и свободи събра няколко хиляди свои симпатизанти, които бяха строени към първокласното имение като бранители на водача си. Те бяха свободно пропуснати, само че полицията спря протестиращите против Доган и.

Заради напрежението край Бургас министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на Сотиров. Той я подаде, само че тогавашният вътрешен министър Младен Маринов отхвърли да я одобри. Така се появиха подозрения, че МВР-шефът не желае да извършва разпорежданията на министър-председателя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР