Шефът на КАТ-Враца Янко Харалампиев, се закани на всички шофьори,

...
Шефът на КАТ-Враца Янко Харалампиев, се закани на всички шофьори,
Коментари Харесай

Важно! Шефът на КАТ-Враца се закани на всички, които натискат педала на газта

Шефът на КАТ-Враца Янко Харалампиев, се закани на всички водачи, които натискат педала на газта и не съблюдават рестриктивните мерки по пътищата в региона. На постоянния месечен брифинг на регионалната дирекция на полицията е краткотрайно изпълняващият длъжността Харалампиев разгласи, че ускорява извънредно доста контролът за скоростта с всички налични механически средства.
В битката с джигитите на пътя ще бъдат включени стационарни, триноги и мобилни камери, които ще бъдат непрекъснато в деяние. Заканата му е по отношение на множеството произшествия със починали, които станаха през последния месец. Черната статистика на белите фуражки демонстрира, че от началото на годината до края на септември на територията на региона са станали 568 произшествия, от които тежките са 117 броя. Измежду смазаните ламарини са починали 24 индивида, а ранените са 155. Сравнено с предходната година тежките произшествия с ранени са по-малко, само че починалите тази година са с 15 повече.
По думите на Харалампиев повода за това са няколкото тежки произшествия, при които починаха по-голям брой хора. За да се стигне до там, една от главните аргументи съгласно шефа на КАТ е скоростта.
За първите 9 месеца на годината от КАТ-Враца са съставили общо 4 856 акта, а фишовете са 27 023 или общо 31 879 броя издадени документи. От актовете и фишовете 15 396 броя са за превишена скорост. Отчитайки обстоятелството, че в множеството актове има повече от едно нарушаване, общата численост на нарушаванията нараства фрапантно. Разделено по седмици, това прави по над 1 000 нарушавания на седмица.
„ Явно огромният брой на актовете и фишовете не е задоволителен, за това ние продължаваме да завишаваме контрола, с цел да се опитаме да понижим броя на убитите и ранените при злополуките “, сподели Харалампиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР