Шефът на ДАНС-Пловдив Николай Петров, известен като Писанчовото, е махнат

...
Шефът на ДАНС-Пловдив Николай Петров, известен като Писанчовото, е махнат
Коментари Харесай

Ден след разкрития на Фрог, махнаха шефа на ДАНС-Пловдив „Писанчовото”

Шефът на ДАНС-Пловдив Николай Петров, прочут като „ Писанчовото ”, е махнат след скандални разкрития на Фрог нюз. Той е преназначен в Плевен, а в неговия стол сяда дългогодишният чиновник Тодор Ангелов.
Медията ни ви осведоми през вчерашния ден, че сътрудници на родното ФБР са били подложени на „ щателна проверка”, с цел да се откри от кое място са изтекли към нас два секретни документа против някогашния началник на данъчното в Пловдив Николай Брънчев и настоящия прокурор Георги Пенев. От тях излиза наяве, че „ има добити данни за престъпление”. Малко след разкритията на Фрог, Брънчев е напуснал Национална агенция за приходите.

Според наши източници в родното ФБР, аргументите за изненадващото махане на Николай Петров, който другояче е преподавател по физическо, са доста. По принцип никой не е вярвал, че ще се стигне до там, защото е социална загадка, че Петров е изключително непосредствен с кръга КОЙ, „ Библиотекарския” и някогашния началник на ДАНС Владимир Писанчев. Именно от там той получил и прозвището си „ Писанчовото”.

ДАНС-Пловдив се прочу през последните години с куците си акции. При опита на сътрудниците да заловен огромно количество кокаин, те се натукнаха на същинско брашно. Един от последните образци е шумно огласената преди няколко месеца " брилянтна " интервенция против кмета и основния проектант на Асеновград, за която в Пловдив са раздавани награди като за международно. Впоследствие обвиняванията в корупция и други закононарушения отпаднаха заради липса на доказателства и по този начин се спуква следващия балон.

Грандиозен скандал избухна в ДАНС-Пловдив в края на 2016 година. Агентите от „ Инспектората” и „ Вътрешна сигурност” тогава се втурнаха да ревизират структурата за корупция и приключване на секретна информация. Куриозното е, че ден преди да започва проверката Николай Петров се ската, като си взе болнични, оплаквайки се пред сътрудниците си, че дископатията крепко го е склещила.

„ Данните за пробив в ДАНС -Пловдив бяха извънредно съществени. В някои от тях става дума за това, че локални магистрати са били предупреждавани, че против тях тече инспекция за осъществени закононарушения, в това число и корупционни дейности. Скандалното е, че уличените и до през днешния ден не престават да работят необезпокоявани”, разкриха източниците на Фрог. Редовите дансаджии до през днешния ден се чудят по какъв начин един преподавател по физическо образование с обучение начална педагогика, се издига до този конфиденциален и свръх виновен пост. Близки на Николай Петров признават, че той има три слабости-футбол, финален модел джиесеми и дами. Припомняме ви, че Николай Петров е вратар в махленско отборче. До ден сегашен „ Писанчовото” буди въпроси към това, че е сякаш с министерска заплата, а употребява общинско жилище с към 50 лева наем.

Експерти считат, че рокадата в ДАНС-Пловдив се прави съзнателно с цел да се тушира напрежението. Прогнозите са, че Петров го местят краткотрайно, само че откакто мине време, ще го „ изстрелят” на различен вкусен пост. Не е изключено настойниците му да го пуснат в политиката, както стана с някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров, сегашен координатор на „ Атака”. Резерви има и за това, че новият началник на ДАНС-Пловдив Тодор Ангелов ще остане на поста. За него има доста положителни мнения като човек и експерт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР