Шефът на Асоциацията на европейските автомобилни производители (АСЕА) и изпълнителен

...
Шефът на Асоциацията на европейските автомобилни производители (АСЕА) и изпълнителен
Коментари Харесай

Шефът на европейските производители: забраната за бензин и дизел да се отложи с 5 години!

Шефът на Асоциацията на европейските автомобилни производители (АСЕА) и изпълнителен шеф на Renault Лука де Мео ще упорства пред Европейски Съюз възбраната за произвеждане на бензинови и дизелови нови коли да бъде отсрочена с 5 години - от 2035-а на 2040 година!

В отговор на въпрос по отношение на опцията за преразглеждане на възбраните свързани с екологичностат и налагането на електрическите коли в Европа Де Мео изясни, че " влакът към този момент е напуснал гарата, към този момент не можем да се върнем, тъй като не е комфортно от бизнес позиция. Инвестирани са десетки милиарди и още толкоз предстоят. Пътят към този момент е маркиран. Това обаче не значи, че Европейският съюз не би трябвало да премисли някои неща: да вземем за пример едно отсрочване от 2035 година на 2040 година би разрешило пазарът да пораства още повече ", показа мениджърът по време на срещата на Renault за финансовите резултати на производителя.

" Правилата би трябвало да бъдат изцяло преразгледани, като в същото време се резервира новото внимание към замърсяването, което идва от спирачките и гумите. Но е безусловно невероятно моторите да дават отговор на рестриктивните мерки на Евро 7 до 2025 година с правила, които към момента не са дефинирани. Не е допустимо да се направи това. Екологичният стандарт Евро 7 би трябвало да се преразгледа ", безапелационен е италианецът и за въвеждането на новия екостандарт от 2025 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР