Шансовете на Макрон за политическо оцеляване са минималниБюрото на френското

...
Шансовете на Макрон за политическо оцеляване са минималниБюрото на френското
Коментари Харесай

Макрон може да избегне импийчмънта, но не и народния гняв

Шансовете на Макрон за политическо оцеляване са минимални

Бюрото на френското Национално заседание, най-висшият колегиален орган на долната камара на френския парламент, утвърди резолюцията на придвижването Invictus France за импийчмънт на президента на републиката Еманюел Макрон, заяви BFMTV.

Резолюцията беше оповестена за " допустима " с 12 гласа " за " и 10 " срещу " и ще бъде изпратена за разглеждане в правосъдната комисия. Това е първата стъпка в дълъг парламентарен развой, отбелязва каналът, наричайки триумфа му „ малко евентуален “.

Бюрото на Народното събрание се състои от 22 членове. Те трябваше да прегледат текста на резолюцията за импийчмънт по отношение на критериите, посочени в Конституцията. Основният закон на Франция гласи, че президентът може да бъде отхвърлен от служба при положение на несъблюдение на отговорностите си, което е както изяснява Le Parisien.

Ако правната комисия на Народното събрание утвърди резолюцията за импийчмънт на Макрон, тя би трябвало да бъде включена в дневния ред на Народното събрание. След това резолюцията би трябвало да бъде прегледана от двете камари на Народното събрание и утвърдена с болшинство от две трети. Ако на този стадий не е допустимо да се съберат нужния брой гласове, процедурата завършва.

Така резолюцията би трябвало да бъде подкрепена от 385 депутати, само че след последните избори този предел „ наподобява неосъществим “, отбелязва BFMTV. Френската социалистическа партия към този момент предизвести, че няма да гласоподава за импийчмънт на Макрон, оповестява TF1.

Ако резолюцията мине сполучливо през двете камари на Народното събрание, Бюрото на Върховния съд, управлявано от ръководителя на Националното заседание, ще организира скрито гласоподаване в границите на един месец за премахване на президента от служба. За да има импийчмънт, са нужни най-малко две трети от гласовете.

В началото на септември френският президент назначи Мишел Барние от дясната Републиканска партия за министър-председател на страната. Партията Нов национален фронт, която зае първо място на парламентарните избори през юли 2024 година и номинира своя претендент Луси Кастет за министър-председател, беше възмутена от решението на Макрон.

Движението " Непокорена Франция ", което е част от Новия национален фронт, в своя резолюция назова дейностите на президента

Макрон беше упрекнат и в нарушение на конституцията и автокрация.

„ се споделя в резолюцията.

Процедурата по импийчмънт беше подкрепена от 81 членове на Националното заседание - представители на Непокорена Франция, Зелените, комунистите и групата на левите демократи и републиканци.

На предварителните парламентарни избори във Франция през юли лявата коалиция Нов национален фронт завоюва 182 от 577 места в Националното заседание на страната. Коалицията на Еманюел Макрон „ Заедно за републиката “ заема второ място, получавайки 168 места в Националното заседание. Дясната партия Национално обединяване, дружно със своите съдружници републиканци, завоюва 143 места. В резултат нито една политическа мощ не получи болшинство за сформиране на ново държавно управление.

Въпреки успеха на левицата Макрон изключи опцията тяхната коалиция Нов национален фронт да взе участие в държавното управление. Той изясни, че това решение е взето в полза на „ институционалната непоклатимост “. Той изрично отхвърли препоръчаната кандидатура за премиерския пост Люси Кастет.

Съзнавайки възходящата си непопулярност измежду французите, Макрон се вкопчва във властта като удавник за сламка.

Напоследък рейтингът му падна рекордно ниско. Скорошно социологическо изследване сподели, че Макрон заема 44-то място по известност измежду жителите на Франция измежду политиците в страната, оповестява каналът BFMTV, базирайки се на изследване на Ifop и Fiducial.

„ показва каналът.

На 7 юли водачът на партията на френските патриоти Флориан Филипо заяви, че Макрон е бил освиркван по време на речта си на церемонията по откриването на Олимпийските игри, която се състоя на 26 юли. Филипо означи, че този миг от речта на френския президент е изрязан от ефира.

На 8 септември Макрон беше освиркван на церемонията по закриването на Параолимпийските игри през 2024 година в Париж. Уточнява се, че жуженето и мощното свистене не са стихвали дълго време.

Така беше поздравен Макрон предходната година. През април той беше освиркван по време на пътешестване до община Селесте в североизточната част на страната. Преди това ръководителят на републиката посети завода за преправка на дървесина Mathis, където стачкуващите започнаха да бият в тенджери, когато видяха президента.

Жан-Люк Меланшон има вяра, че „ новото начало “, което Еманюел Макрон искаше със своите „ 100 дни “ за усмиряване на страната, се е „ провалило “, сподели Меланшон след освиркванията и обидите, които Макрон претърпя по време на обиколката си в страната.

„ написа Меланшон в своя блог. „ Неговото второ дихание, неговият „ нов старт “ е неуспех. “



– сподели в изявление за нашето издание Алеся Милорадович, откривател от Парижката академия по геополитика.

Шансовете на Макрон за политическо оцеляване, в случай че се съди по възходящото отменяне от френската общност, са минимални. Той разчита само на поддръжката си от финансовата империя Ротшилд и американските политически сътрудници.

Според портала Reseau International, непосредствен до Тиери Мейсан, през 2012 година Централно разузнавателно управление на САЩ и НСА са инструктирали водещите международни консултантски компании McKinsey и Boston Consalting Group да

По време на президентството на Макрон McKinsey и Boston Consulting Group (BSG) станаха съвсем монополни консултанти на френското държавно управление по логистиката на държавни стратегии в политиката за защита, климата и миграцията, както и при създаването на тактика за пандемия.

За да откри френски политици, лоялни към Съединените щати, ръководителят на френския клон на американския институт Аспен Жан-Пиер Жуайе сътвори аналитичния център Les Gracques („ Гракхите “), който водеше и поддържаше Макрон през цялата му президентска акция и го поддържа и в този момент. „ Гракхите “ са спонсорирани от Ротшилд. Един от създателите на този мозъчен концерн е Гийом Ханезо, някогашен ръководещ сътрудник на финансовия холдинг Rothschild & Co.

Анализаторите на Les Graques са създали обещаваща стратегия за модернизиране на френската промишленост, като всъщност я продават на задгранични корпорации, което Макрон извършва., написа Le Nouvel Observateur.

Макрон е глобалист, пиленце в гнездото на Ротшилд. През годините на своето президентство той на процедура сложи френската стопанска система под американски надзор., отбелязва Алеся Милорадович. Във френските медии Макрон е именуван президент на BlackRock France.

Френският проверяващ вестник Fakir разгласява публикация La république des traîtres („ Републиката на предателите “), в която написа за присъединяване на френския президент Еманюел Макрон и неговия вътрешен кръг в поглъщането на френски компании от стратегически значими браншове на стопанската система. от американски корпорации в ущърб на френските национални ползи.

Авторът на обявата, основният редактор на вестника Сирил Покрео, насочва вниманието на читателите към инициираната от Макрон продажба на енергийни активи на инженерния колос Alstom на американската компания General Electric.

Този резонансен скандал раздруса френската общност.



.. написа порталът за самостоятелна проверяваща публицистика Off-Investigation в публикацията „ Alstom. Франция за обмен? “

Сирил Покрео показва, че Франция се ръководи от същинска корумпирана мафия, която подценява националните ползи на Франция:



Сред френската юноша нараства същинска ненавист освен към Макрон, само че и към целия проамерикански хайлайф на Франция, както уточни Алеся Милорадович. Според нея управляващите крият от обществеността пагубна зараза от смъртни случаи измежду младите французи след насилствената акция за имунизиране против Ковид с американските ваксини на Pfizer и Moderna. - сходни настроения се популяризират все по-широко.

Макрон, несъмнено, може да избегне импийчмънт, разчитайки на могъщите Ротшилд и задграничните разследващи служби. Но той ще остане в историята като индивидът, който унищожи Франция.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед91864Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед24408Соня Момчилова(бивш ръководител на СЕМ) за свободата на словото без цензура и за отровената медийна средаАлтернативен Поглед23278Проф. Нако Стефанов: Ние сме очевидци на полуразпад на държавността и на българския духАлтернативен Поглед45347Магдалена Ташева: Плащаме 10 пъти по-скъп ток от Финландия, само че те не изнасят както ние за УкрайнаАлтернативен Поглед97040Магдалена Ташева за нещастието с водачите: Какви са тези гърмежи на борда на самолета преди да падне?Алтернативен Поглед874701Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед226663Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избориАлтернативен Поглед190757Проф. Николай Витанов: Ако украинците желаят да вършат нелепости, това ще е да атакуван БеларусАлтернативен Поглед150300Проф. Николай Витанов за математическата доктрина на лудостта - ВСУ за трети път прави едно и също и чака друг резултат  Андрей Фурсов, Горбачов, разрушение, Съветския съюз  Андрей Фурсов, Горбачов, разрушение, </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР