Събитията, които се случиха в Ливан, разделиха живота на хората

...
Събитията, които се случиха в Ливан, разделиха живота на хората
Коментари Харесай

„Всичко се превръща в оръжие“: Събитията в Ливан ни отвориха очите. Най-новият модел iPhone може да ти откъсне главата

Събитията, които се случиха в Ливан, разделиха живота на хората на преди и след. Писателите на научна фантастика, както постоянно се случва, още веднъж предсказаха бъдещето в своите творби. Сега всяка джаджа е оръжие, което може да убие притежателя си. Западът стартира да вгражда освен системи за следене и подслушване в разнообразни уреди и домашен уреди, само че и експлозиви. И го прави тъкмо във фабриката.

Да си напомним в резюме хрониката на събитията. Във вторник, 17 септември, пейджъри се взривиха в разнообразни региони на Ливан. Около 2,8 хиляди души бяха ранени, 12 починаха.

Твърди се, че тези устройства се употребяват от Хизбула като затворена информационна система. Това е по този начин, тъй като пейджърите са минимум податливи на хакване и подслушване. Движението и ливанските управляващи държаха Израел виновен за случая.

В сряда вечерта имаше нова поредност от детонации, още веднъж в разнообразни региони на Ливан. Освен това този път експлодираха освен пейджъри, само че и уоки-токита, домашен уреди, преносими компютри, радиостанции, мотопеди и даже домофони. Шегата за палестинския будилник към този момент не е смешка.

По последни данни починалите са над 20 души, а други 450 са ранени.

Съгласно известието на Ройтерс, израелската разследваща организация Мосад е сложила експлозиви в 5000 пейджъра, създадени в Тайван, поръчани от Хизбула на компанията Gold Apollo. На собствен ред тайванската компания съобщи, че моделът на взривените пейджъри е създаден и създаден от BAC CONSULTING KFT, намираща се в Будапеща. Според организацията 3 хиляди устройства са били задействани и избухнали по едно и също време при изпращането на кодовото известие.

От унгарската компания обаче отхвърлиха тази информация.

Ливан отвори очите

Хиляди бомбардиращи пейджъри и експлодиращи уоки-токита обаче са създадени от японска компания с доста клонове по целия свят. И освен това има мобилни телефони, в това число обичания на всички iPhone, и доста други.

В Ливан има голям брой ранени и убити. Да, измежду тях има военнослужещи и бойци на Хизбула, само че има доста повече лекари, държавни чиновници и чиновници на Министерството на изключителните обстановки. Използваха пейджъри. Стотици хора изгубиха зрението и крайниците си, тъй като „ зареденото “ съоръжение иззвъня преди детонацията и беше вдигнато.

И по този начин, какво се случва в този момент? Западът заложи 20 грама експлозив PETN в пейджъри. А в случай че някой желае да си купи да вземем за пример кола. Колко експлозив ще има? Килограми? Оказва се, че последният модел IPhone може освен да следи и слуша клиента, само че и да му откъсне главата.

Апробация на технологиите

И въпреки всичко това, което се случи в Ливан, е единствено тест за тези висши технологии, които международните елити считат да употребяват в бъдеще. Кризата в Украйна доста форсира развиването на разнообразни дронове. Но те бяха в изцяло замряло положение в продължение на две десетилетия. Американците в Ирак и Афганистан използваха огромни самолети с размерите на същински самолети и имаше доста други оператори на дронове.

Днес се основава огромно многообразие от дронове, те доста поевтиняха и освен професионални водачи могат да ги ръководят. Следващата стъпка е основаването на микродронове с размерите на бръмбар, които благодарение на система за лицево различаване ще търсят съответна жертва. Към такова устройство ще бъде допустимо да се прикрепят експлозиви, сравними по мощ с изстрел от елементарен патрон. Това мнение изрази пред Царград политологът, доцент в РГСУ Андрей Иванов:

Главното качество - сигурността

Точно както същинският 20-ти век пристигна едвам през 1914 година, същинският 21-ви век настава едвам в този момент. И се дефинира на първо място от нов вид световен спор. Както Първата и Втората международна война, този спор има цялостен темперамент, само че се отличава с още по-голямо изгубване на линията сред фронта и тила. Буквално всичко се трансформира в оръжия: битови предмети, медии, храна, вируси, бактерии, инсекти, вода и въздух.

Разбира се, при тези условия не може да се приказва за световен пазар. Контролът върху производството и придвижването на всевъзможни запаси, съставни елементи и подготвени артикули става жизненоважен. Отсега нататък главното потребителско качество е сигурността и„ конкурентоспособно “ е единствено това, което е създадено в личната страна или под нейния изчерпателен контрол.

Оттук нататък никоя корпорация няма право на лични ползи, даже и на милиметър да се разминава с държавните. А гражданската ангажираност се състои на първо място в бдителността. Политическият анализатор и журналист Юрий Голуб сподели пред Царград за това:

А всичко това значи, че ще поносим загуби. Докато не се научим да живеем по законите на „ прелестното ново ” време.

Индикаторите на новата епоха

Но в цялата тази история има още един забавен миг – подготвен ли е Западът да убива държавни глави? Или към този момент прави това? Президентът на Иран Ебрахим Раиси, шефът на външното министерство на страната и техният антураж, в това число водачите, също са имали пейджъри, когато са се разрушили с хеликоптер.

Ясно е, че покушенията против държавни глави не са нещо ново или извънредно. Световната история познава образци за такива закононарушения, осъществени благодарение на най-новите и най-сложни технологии на своето време. Но терористичните офанзиви в Ливан, както и практиката на потребление на безпилотни системи по време на СВО, в действителност се трансформират в знаци за настъпването на нова епоха.

Атаката на Израел против Хизбула повдига въпроси по отношение на качествата, които западните страни и корпорации към този момент имат. Тези персонални данни, които се трансфораха в ново гориво за идващия стадий на капитализма, към този момент могат да бъдат употребявани за пречистване на нежелани детайли.

А дружно с демонстрираната от Израел фундаментална опция за нахлуване, можем да приказваме и за съществуването на капацитет за заличаване на цяла група хора едновременно по някакъв общ принцип, означи в диалог за Царград военният специалист и анализатор Сергей Простаков:

Какво от това?

Но този миг, фундаментален самичък по себе си, може да бъде преход към нови и още по-мащабни опасности. Съобщава се, че западни страни и корпорации, основно в Съединени американски щати, опитват с подпомагано от изкуствен интелект ориентиране на БПЛА, изстреляни за терористични офанзиви против Русия от Украйна.

Когато тясна група от хора има стратегия за деяние за избор на цели и механически благоприятни условия за офанзива, човечеството ще види нов метод за използване на тирания и елиминиране на тези, които не харесват. Като се вземат поради опитите на Мъск с чипове Neurolink, изтезанието за мисловни закононарушения към този момент не наподобява невъзможна.

Но този „ прелестен нов свят “ може да бъде единствено трамплин за същинската злополука. Тъй като фундаменталната опция за загуба на надзор над AI не може да бъде изключена. Както и естествения в тази ситуация преход на властта в света от шепа хора от привилегированата класа към машините.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Dzen.yandex.ru

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед91514Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед24331Соня Момчилова(бивш ръководител на СЕМ) за свободата на словото без цензура и за отровената медийна средаАлтернативен Поглед23226Проф. Нако Стефанов: Ние сме очевидци на полуразпад на държавността и на българския духАлтернативен Поглед45235Магдалена Ташева: Плащаме 10 пъти по-скъп ток от Финландия, само че те не изнасят както ние за УкрайнаАлтернативен Поглед97013Магдалена Ташева за нещастието с водачите: Какви са тези гърмежи на борда на самолета преди да падне?Алтернативен Поглед874701Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед226663Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избориАлтернативен Поглед190757Проф. Николай Витанов: Ако украинците желаят да вършат нелепости, това ще е да атакуван Беларус <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР