Генерал Апти Алаудинов съобщи за много големи загуби“ на украинските

...
Генерал Апти Алаудинов съобщи за много големи загуби“ на украинските
Коментари Харесай

Повратна точка в района на Курск. — Много големи загуби. Какво стана в Суджа?

Генерал Апти Алаудинов заяви за „ доста огромни загуби “ на украинските въоръжени сили в региона на Курск в региона на Суджа. Съобщават от мястото и за повратен миг в боевете и очистване на непознати наемници. Разказваме хронологията на „ контранастъплението “ в региона на Курск в този час.

Нашите асове от авиацията и ракетните войски нападнаха региони на концентриране и запаси на бригади от Въоръжените сили на Украйна в Сумска област и още 13 обитаеми места. Според формалните данни на съветското министерство на защитата, нашият зложелател загуби повече от триста военнослужещи единствено за един ден. А от началото на нахлуването в Курск - повече от 15 650 военни.

Какво гласят неофициалните известия от терена? Как върви „ контранастъплението “ в региона на Курск? Така да вземем за пример, тежката обстановка в Суджа се разисква интензивно във военната среда. Какво стана там?
Генералската истина
Командирът на специфичните сили " Ахмат ", заместник-ръководител на основното военно-политическо ръководство на Министерството на защитата на Руската федерация, генерал-майор Апти Алаудинов, заяви последните вести от региона на Курск, като означи, че има " работеща конюнктура “ на границата в тяхното отделение.

" Разбира се, да се каже, че тук всичко е наред, че всичко е красиво, това също не може да се каже. Да, има доста работни въпроси “, призна генералът в  интервю за РИА Новости. " - Всеки ден съперникът се пробва да пробива, макар че през последните дни той в действителност понесе доста тежки загуби. Именно в нашата суджанска посока той към този момент някъде, може да се каже, даже се беше успокоил. "



Снимка: Петров Сергей/news.ru/Global Look Press

Но в посока Коренев, на десния фланг, съгласно Алаудинов, съперникът през вчерашния ден и завчера „ се опитваше интензивно да пробива, с цел да отклони вниманието към себе си и да спре тези наши настъпателни сили, които преди малко освободиха 10 обитаеми места и постепенно изтласкват врага.
Разрешение за наемници
Информацията на генерала бе доказана от командира на батальона с позивна " Кащан ". Неговите бойци работят там дружно с 1427-ми полк от Въоръжените сили на Русия. В  интервю за военния сътрудник на RT Влад Андрица той приказва за ликвидирането на 120 съперници, измежду които задгранични наемници, говорещи немски и полски.

Имало е моменти, в които още не са имали време да се окопаят “, сподели „ Кащан “. - Имаха групи по осем души в огромен брой. Те работеха в разнообразни направления. Малко по малко [ние] се идентифицирахме и натискахме.



Екранна фотография t.me/rt_russian

Според RT, за пет дни нашите момчета, на челен сектор с широчина 7 км, изтласкаха 41-ва бригада на украинските въоръжени сили с 1,5 км покрай Волоконск и Нечаев от дясната страна на пътя Курск-Суджа.
Повратната точка
Военните репортери от НГП РаЗВедка прецизираха, че нашите войски не престават да изравняват фронтовата линия, като изтласкват съперника от източния фланг при село Борки на запад.

Остава 1 км до покрайнините на село Плехово, борбите за това село могат да се трансфорат в повратна точка, защото контролът над това село ще разреши достъп от юг до тила на вражеската група в региона на Суджански,- изясняват бойците от терена.

Инженерните елементи не престават да разчистват минни полета, които врагът интензивно и случайно оставя след себе си по време на отстъплението си. Активно работи артилерията, която разхлабва бойните строеве на съперника и улеснява настъплението на нашите щурмове.

По пътя към Плехово нашите войски към този момент са освободили и прочистили няколко противников замъци, непрестанно се правят набези на противников снабдителни колони, които даже при липса на цялостно спиране на снабдителните линии предизвикват видимо стеснение на врага, – прецизират военните репортери на НГП РаЗВедка, като прибавят, че „ съперникът прави задоволителен брой неточности “.



Снимка: колаж от Царьград

И за всяка неточност е заставен да заплаща скъпо. Военните анализатори са уверени, че „ окупационната формация няма да издържи дълго при този режим в близко бъдеще, командването на окупатора ще би трябвало или да откри някъде доста обилни запаси, или да разгласи, че Суджанският регион е изгубил тактическата си стойност;, защото Авдиевка и Северодонецк изгубиха преди този момент.
Клин откъм гърба
Военният блогър Юрий Подоляк, говорейки за събитията в региона на Курск, означи, че „ към момента няма обилни промени “.

На север от наша страна се вършат опити за цялостно преодоляване на селищата Любимовка, Николаево-Дарино и Дарино. Смисълът им е явен - да се сътвори опасност за връзките на съперника и да се основат предпоставки за по-нататъшно придвижване към линията Зелени Шлях, Свердликово,– изясни Подоляк.

Според него съперникът на собствен ред настойчиво се пробва да забие чеп източно от Весели с вярата да излезе в тила на нашата атакуваща група. Южно от Суджа нашите елементи настойчиво и към този момент безрезултатно се пробват да завладяват Черкаска Конопелка и не престават да настъпват в региона на Плехово.

Превод: ПИ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед92642Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед24497Соня Момчилова(бивш ръководител на СЕМ) за свободата на словото без цензура и за отровената медийна средаАлтернативен Поглед23350Проф. Нако Стефанов: Ние сме очевидци на полуразпад на държавността и на българския духАлтернативен Поглед45586Магдалена Ташева: Плащаме 10 пъти по-скъп ток от Финландия, само че те не изнасят както ние за УкрайнаАлтернативен Поглед97184Магдалена Ташева за нещастието с водачите: Какви са тези гърмежи на борда на самолета преди да падне?Алтернативен Поглед874701Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед226663Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избориАлтернативен Поглед190757Проф. Николай Витанов: Ако украинците желаят да вършат нелепости, това ще е да атакуван Беларус pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР