Идва краят на тротинетките! Специална наредба ще регулира употребата им.

...
Идва краят на тротинетките! Специална наредба ще регулира употребата им.
Коментари Харесай

Идва краят на тротинетките!

Идва краят на тротинетките! Специална разпоредба ще контролира използването им. Лица под 14 години, т.е. деца няма да имат право да ги карат. Първият град в България, където влиза възбраната е Сандански.

Там е записано ясно: Лица под 14 години без право да ръководят електрически тротинетки.

Предложението направиха група съветници и то получи утвърждение по време на съвещание на непрекъснатата комисия по обучение, просвета, просвета и изповедание в Общински съвет, осведоми благоевградския Struma.com.

ИЗКЛЮЧЕНИЯ

Електрическите тротинетки ще могат да се движат по велосипедна инфраструктура в Сандански, написа още в допълнената и променена разпоредба за организацията на сигурността на придвижването и сигурността на водачите на транспортни средства на територията на общината.

Максималната скорост на придвижване, която ще бъде разрешена е 15 км./час, както и че всяко едно сходно транспортно средство би трябвало да бъде с изправни спирачки, електрически звънец и да не употребява друга звукова сигнализация.

Трябва да има устройство за лъчение на бяла и жълта светлина начело и устройство за лъчение на алена светлина откъм гърба, гласи новата разпоредба.

„ Водачът би трябвало да бъде снабден с каска„, сподели ръководителят на комисията Ивелин Терзийски и добави, че до момента не са постъпили оферти и възражения от страна на жители и институции.

SafeNews напомня, че проблем с тротинетките имат на всички места. Така да вземем за пример управляващите на столицата на Испания, Мадрид, имат намерение да лишават лицензите за работа на всички компании Lime, Dott и Tier, които дават електрически тротинетки на поданици и туристи. Според градската администрация електрическите скутери заплашват сигурността на пешеходците.

„ Според локалните управляващи фирмите за шерване не са спазили условията, посочени в разрешителните за работа, издадени им година по-рано. Твърди се още, че компаниите са попречили инспекциите и не са предоставяли желаната информация. Сред условията за шерване са да има налично застрахователно покритие и въвеждане на технологии, които да не разрешават придвижването или паркирането на тези транспортни средства на неразрешени места “, пишат локалните медии.

Нищо от това не е направено, настояват градските управляващи. Представителите на фирмите, отдаващи ел. тротинетки чартърен са разочаровани от решението, само че се надяват на градивен разговор с общинския съвет. Въпреки че кметството на Мадрид акцентира, че нови разрешителни за употреба на електрически скутери няма да бъдат издавани на компании. Добрата вест е, че заповедта на кмета няма да важи за персоналните транспортни средства – най-малко на този стадий притежателите им могат да ги употребяват законно.

Преди това наемането на електрически скутери беше неразрешено в Мелбърн, Австралия. Решението на управляващите беше предшествано от голям брой тъжби и огромен брой произшествия с присъединяване на електрически тротинетки. Забрана за потребление на устройства за персонална подвижност беше въведена и в Париж, Франция, тя влезе в действие в края на август тази година, когато изтекоха договорите с фирмите.

Източник: Струма

Още вести четете в: Живот За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР