Шампионската лига се е радвала на много рекорди през изминалия

...
Шампионската лига се е радвала на много рекорди през изминалия
Коментари Харесай

Шампионската лига в женския футбол е счупила редица рекорди през миналия сезон

Шампионската лига се е радвала на доста върхове през миналия сезон, което ще помогне за бъдещото развиване на женския футбол, съгласно Надин Кеслер, която е шеф на женското направление в управлението на УЕФА, представена от ДПА.

Кеслер сподели пред организацията преди старта на груповата фаза на шампионата през тази година, че е записан връх по посещаемост в 20 страни, което значи повече от 700 000 почитатели на мачовете или приблизително по 11 000 на среща. Сезонът ще се започни и с първия изцяло разпродаден стадион за финала в Айндховен.

Състезанието в настоящия си формат бе основано през 2021 с телевизионни права за всички срещи на стойност към 24 милиона евро. Световният връх от 91 648 почитатели бе подложен на полуфинала сред Барселона и немския Волфсбург през 2022.

Бившата немска състезателка Кеслер съобщи, че върховете са помогнали за " основаването на конкуренция, която служи за развиването на женския футбол и цяла Европа ".

Кеслер добави, че Европейското състезание през 2022 в Англия и Световното състезание тази година в Австралия и Нова Зеландия са съдействали за известността, само че Шампионската лига и другите шампионати също играят значима роля.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР