Шампионките от Марица (Пловдив) започнаха по феноменален начин защитата на

...
Шампионките от Марица (Пловдив) започнаха по феноменален начин защитата на
Коментари Харесай

Феноменална Марица не остави шансове на ЦСКА

Шампионките от Марица (Пловдив) започнаха по свръхестествен метод отбраната на трофея от предишния сезон. Маричанки победиха с ЦСКА (София) с 3:0 (25:13, 25:17, 25:15) гейма в първия заключителен конфликт за купата в Национална волейболна лига Демакс.

Така маричанки поведоха с 1:0 победи във финалната серия и са на една победа от 9-та поредна купа.

Двубоят се игра пред страхотна атмосфера в препълнената зала от 1200 души в зала на Пловдивския университет. Шампионките бяха подкрепяни и от футболистите, треньори и школата на футболната Марица.

Шампионките започнаха стремително дуела и направиха сериозна преднина още в самото начало – 8:3, стигна се до 16:7, а след мощна офанзива на Ива Дудова геймът беше взет с 25:13.

Във втория гейм девойките на Борислав Крачанов също започнаха ужасно и пловдивчанки дръпнаха с четири точки при 8:4. Разликата се усили на 6 точки – 16:10. Втората част приключи още веднъж след офанзива на Ива Дудова за 25:17. Първоначално съдиите отсъдиха навън, само че след обзор с видео чек се оказа, че топката е закачила линията и маричанки завоюваха гейма.

В третата част пловдивчанки поведоха с 8:5. Стигна се до 17:12, а третата част приключи при 25:15 след нова сполучлива офанзива на Ива Дудова, която в началото беше отсъдена за навън, само че след нов видео чек се оказа, че топката е вътре – 25:15 и дуелът приключи при 3:0 гейма за Марица.

Най-резултатна за шампионките стана Ива Дудова с 14 точки, 12 добави Добрина Христоскова, а със 7 точки се регистрира Мария Кривошийска.

За ЦСКА Александра Съйкова и Рая Евлогиева станаха най-резултатни с по 5 точки.

Реваншът е на 9 април (неделя) от 16:00 б.в. в зала Васил Симов в София. Ако Марица победи ще завоюва своята 9-та поредна купа в шампионата.

При триумф на ЦСКА ще се стигне до трети мач, който ще се играе на 12 април (сряда), от 18:00 б.в. в залата на Пловдивския университет.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР