Шампионката от Уимбълдън Гарбине Мугуруса спечели тенис турнира в Синсинати

...
Шампионката от Уимбълдън Гарбине Мугуруса спечели тенис турнира в Синсинати
Коментари Харесай

Мугуруса вдигна титлата в Синсинати и не позволи на Халеп да стане №1

Шампионката от " Уимбълдън " Гарбине Мугуруса завоюва тенис шампионата в Синсинати след разгромна победа против международната №2 Симона Халеп. Испанката даде единствено един гейм на румънската си съперничка и имаше потребност от едвам 56 минути за триумфа с 6:1, 6:0.

Загубата не разреши на Халеп да оглави международната класация за пръв път в кариерата си в понеделник. Тя ще остане на втора позиция единствено с пет точки закъснение от лидерката Каролина Плишкова, която сдаде купата в Синсинати след проваляне от Мугуруса в полуфиналите.

Испанката ще се изкачи до третото място, откакто завоюва пети трофей в седмия край в кариерата си. Тя записа четвърти следващ триумф в мачове за купа след тези на " Уимбълдън " против Винъс Уилямс, миналогодишния " Ролан Гарос " против Серена Уилямс и в Пекин през 2015 година против Тимеа Бачински. Другият й трофей е от Хобарт през 2014 година, когато надигра Клара Закопалова.

Мугуруса вкара 70% от първите си сервиси и завоюва 36 от разиграните 53 точки в подаванията й. Тя сподели страхотна успеваемост в основните моменти, като осъществя пет от шестте си шанса за пробив и избави двете благоприятни условия, които се откриха пред Халеп.

Испанката записа трета победа в четвъртия си мач против румънката, за която това е десета загуба в 25-ия край в кариерата й.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР