Шампионът в Националната хокейна лига Питсбърг Пингуинс победи с 3:2

...
Шампионът в Националната хокейна лига Питсбърг Пингуинс победи с 3:2
Коментари Харесай

Питсбърг спечели дербито с Вашингтон

Шампионът в Националната хокейна лига Питсбърг Пингуинс победи с 3:2 като посетител отбора на Вашингтон Кепиталс в едно от огромните дербита в шампионата на Съединени американски щати и Канада. В воин за гостите се трансформира Патрик Хорнквист, който се регистрира с гол и асистенция за триумфа. Питсбърг осъществя по един гол във всяка една от третините, като и трите попадения паднаха при числено предимство на леда.

Крис Летанг даде задатък на Питсбърг при започване на мача, разписвайки се за пръв път от 4 февруари насам след отлично подаване на Хорнквист. В деветата минута на втората част самият Хорнквист удвои, само че малко преди сирената за завършек на интервала Вашингтон понижи се Крисчън Джус. Конър Шиъри възвърне авансd на " пингвините " от два гола в 38-мата секунда на третата част, а с осмия си гол за сезона Александър Овечкин оформи крайното 2:3 седем минути преди края на дуела.
Мат Мъри направи 20 спасявания на вратата на Питсбърг, до момента в който сътрудника му Брейдън Холтби отрази 33 шайби към вратата на Вашингтон.

Тимът на Ню Джърси продължи с чудесното си показване от началото на сезона, откакто записа трета поредна победа. Този път " дяволите " се постановиха с 6:3 над Торонто Мейпъл Лийфс като посетител.
С съществена заслуга за триумфа на Ню Джърси бе вратарят Кори Шнайдер, който отрази цели 47 шута към вратата си. По два гола за триумфа на Ню Джърси означиха Майлс Ууд и Павел Зача, а по един прибавиха Брайън Гибсън и Блейк Коулман. Особено впечатляващо бе попадението на Гибсън, което падна в миг, в който Ню Джърси бе с едвам трима полеви състезатели на леда, до момента в който Торонто бе с всичките си петима хокеисти. За Тороно точни бяха Джеймс ван Риймсдайк, който откри резултата, Доминик Муур и Остън Матюс.

Гол на Шон Монахан в 62-рата секунда на продължението донесе триумфа на Калгари с 4:3 над Лос Анджелис като посетител. Два гола за триумфа на Флеймс осъществя Матю Ткачук, който откри резултата в четвъртата минута на дуела, а по-малко от 10 преди неговия край бе прецизен за 3:3, с което прати срещата в продължение. Майкъл Фролик също бе прецизен за Калгари, а головете за домакините от Лос Анджелис осъществиха Анже Копитар и Дъстин Браун на два пъти. Браун осъществя и двата си гола в границите на първите две минути на третата четвърт. Срещата сред Лос Анджелис и Калгари ще се запомни и с дебюта на чешкия деец Яромир Ягър за канадския отбор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР