Шампионът на Висшата лига за миналия сезон Челси спря негативната

...
Шампионът на Висшата лига за миналия сезон Челси спря негативната
Коментари Харесай

"Челси" победи "Саутхемптън" след впечатляващ обрат за осем минути

Шампионът на Висшата лига за предишния сезон " Челси " спря отрицателната си серия и взе хубава победа над " Саутхемптън " с 3:2 като посетител. Първият мач за кръга предложи доста конспирация и красиви моменти на " Сейнт Мери ", а сините се поздравиха с три точки.

" Саутхемптън " водеше с 2:0 до 60-ата минута с попадения на Тадич и Беднарек и виждаше по какъв начин взима първа домакинска победа от пет месеца насам, само че в границите на осем минути " Челси " записа впечатляващ поврат.

Резервата Оливие Жиру вкара два гола, а Еден Азар добави един, с което " светците " останаха в зоната на изпадащите. След 33 мача " Саутхемптън " има едвам 28 точки и изоства с три от " Кристъл палас ", който по-късно през днешния ден може да усили преднината си, в случай че победи " Брайтън ".

" Светците " не съумяха да вземат първа победа при Марк Хюз, който дебютира в края на март и към този момент има три загуби отпред на отбора с голова разлика 4:9. Тимът от южния бряг е в серия от четири следващи загуби, а последната победа пристигна на 3 февруари като посетител на " Уест бромич ".

Two for Giroud turns the game on its head in the second half#SOUCHEpic.twitter.com/yDRkgHla8G
— Premier League (@premierleague) April 14, 2018

Първото полувреме мина напълно под знака на превъзходството на домакините. " Светците " играха доста по-добре и демонстрираха голямо предпочитание да се показват мощно пред своите почитатели. В първия домашен мач при Марк Хюз " Саутхемптън " действаше с огромно самочувствие и резултатът не закъсня.

В 21-ата минута някогашният футболист на " Челси " Райън Бъртранд напредна чудесно отляво и върна топката към точката на дузпата, където Душан Тадич без проблем я засече в опразнената мрежата – 1:0.

 Душан Тадич открива на
© Reuters

Душан Тадич открива на " Сейнт Мери ".

До почивката " Челси " имаше надзор над топката, само че това не докара до никакви голови положения пред Алекс Маккарти. Шампионът на Висшата лига за предишния сезон не съумя да насочи нито един прецизен удар и се отдръпна на отмора с гол пасив.

Второто полувреме стартира малко по-добре за " Челси ", като контролът над топката накара " Саутхемптън " да играе малко по-припряно и изнеадващо да рита топката напред, вместо да се стреми да я задържа.

Час след началото на мача " светците " въпреки всичко стигнаха до значим втори гол, който не пристигна след масиран напън, а след статично състояние. След като при поредност от корнери отбраната в синьо все изпускаше някой състезател на " Саутхемптън ", само че все ѝ се разминаваше, този път неточност нямаше.

 Дебютантът в отбора на
© Reuters

Дебютантът в отбора на " светците " Ян Беднарек бележи за 2:0.

В 60-ата минута Джеймс Уорд-Праус центрира доста хубаво от фаул, а дебютантът Ян Беднарек засече с левия крайник, откакто капитанът Гари Кейхил увисна.

За полския централен бранител, който досега имаше единствено два мача за " Саутхемптън ", освен това в шампионатите за купите, това беше и първи гол. Беднарек стана третият поляк с попадение във Висшата лига.

Конте незабавно взе ограничения и направи двойна промяна, с която промени и постройката на отбора си. Италианецът пусна Педро и Оливие Жиру вместо Давиде Дзапакоста и Алваро Мората, и " Челси " заигра 4-4-2.

В 70-ата минута Жиру върна очакванията на " Челси " с първия си гол с екипа на сините във Висшата лига. Френският таран се пласира чудесно сред Уесли Худ и Мая Йошида и засече с глава остро центриране на Маркос Алонсо.

 Резервата Оливие Жиру въодушеви обрата единствено девет минути след появяването си на терена.
© Reuters

Резервата Оливие Жиру въодушеви обрата единствено девет минути след появяването си на терена.

Попадението на французина оживи гостуващите почитатели, които се чуваха отчетливо на " Сейнт Мери " и това въодушеви " Челси ". Пет минути след гола на Жиру равенството беше възобновен след сериозна неточност в отбраната на домакините.

Вилиан центрира, а защитата в бяло и алено не съумя да почисти, като Азар се възползва и с мощен удар под гредата не остави шансове на Маккарти.

Белгиецът вкара своя 69-и гол за сините във Висшата лига, който го изравни на третото място с Джими Флойд Хаселбенк. В ерата на Висшата лига само Франк Лампард (147) и Дидие Дрогба (104) имат повече попадения.

 Еден Азар бележи своя 69-и гол за
© Reuters

Еден Азар бележи своя 69-и гол за " Челси " във Висшата лига.

Положението на " светците " стана още по-тежко в 78-ата минута, когато обратът беше реалност. Само за осем минути лондончани обърнаха резултата, а в прегръдките на своите още веднъж беше Жиру.

След статично състояние отбраната на " Саутхемптън " не съумя да се оправи за следващ път, Гари Кейхил смъкна с глава, а Жиру с прекрасен удар с левия крайник направи резултата 2:3.

За Жиру това беше пети гол като запаса от началото на сезона и общо 18 в кариерата му. Във Висшата лига повече попадения, влизайки от пейката е вкарвал единствено Джърмейн Дефоу (24).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР