Шампионът на Италия Милан посреща един от най-сериозните кандидати за

...
Шампионът на Италия Милан посреща един от най-сериозните кандидати за
Коментари Харесай

Милан и Рома се изправят в ключов сблъсък на Сан Сиро

Шампионът на Италия Милан посреща един от най-сериозните претенденти за топ 4 в Серия А Рома. Срещата на „ Сан Сиро “ е довечера и е с начален час 21:45, като ще може да я гледате онлайн по MAX Sport 3. Давиде Маса бе избран за основен арбитър на дуела.

След снощната победа на Ювентус над Удинезе, „ росонерите “ са към този момент на трета позиция с 36 точки – пункт зад „ Старата госпожа “. Това не е единственият проблем за първенеца в Серия А, който се бори и с многото контузии, които налегнаха разнообразни футболисти в последните седмици. Стефано Пиоли не може да разчита на половин дузина състезатели - Майк Менян, Алесандро Флоренци, Фоде Бало-Туре, Раде Крунич, Анте Ребич и Златан Ибрахимович.

В предишния кръг „ червено-черните “ победиха с 2:1 коравия тим на Салернитана, като можеха сами да влошат ситуацията си в края на мача, когато позволиха гол. Добрите вести в лагера на ломбардийци са свързани с предстоящите нови контракти на Рафаел Леао и Исмаел Бенасер. Халфът е постигнал цялостно съгласие с управлението, а същото се чака да направи и звездата на отбора в околните дни.

В Рома също не беше безоблачно откъм контузии. Николо Дзаниоло и Пауло Дибала напуснаха терена наложително при триумфа над Болоня, само че по всичко наподобява ще са подготвени за борбата в Милано. Тами Ейбрахам също имаше известни неразположения в дните преди срещата с Милан, само че евентуално ще стартира от първата минута на върха на офанзивата на „ джалоросите “.

Жозе Моуриньо няма да употребява само продължително контузения Джорджиньо Вайналдум. Специалния обаче ще може да разчита на декемврийското попълнение Ола Солбакен.

„ Вълците “ посрещат мача като шести в таблицата с 30 точки. Със същия брой точки като Рома е и техният градски противник Лацио, само че „ бианкочелестите “ са на пета позиция с по-добри индикатори в директните срещи и голова разлика.

Последните пет срещи сред двата отбора не са изключително сполучливи за римляните. В тези дуели те са записали едвам един хикс против миланския гранд и четири загуби. Последният триумф за Рома в конфликт против Милан датира от 2019-а година, като тогава Дзаниоло означи победното попадение.
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР