Шампионът на България по тенис на открито и национал за

...
Шампионът на България по тенис на открито и национал за
Коментари Харесай

Лазаров класира за четвъртфиналите в Анталия, Васил Димитров отпадна

Шампионът на България по тенис навън и национал за купа " Дейвис " Александър Лазаров се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на червени кортове в турския курорт Анталия с награден фонд 15 хиляди $. Поставеният под номер 4 Лазаров се оправи мъчно с италианеца Лучано Дардери с 2:6, 6:1, 7:6(6) след 2:08 часа игра.

След поделено превъзходство в първите два сета софиянецът дръпна с 5:3 в третата част, а при 5:4 сервираше за успеха, само че не съумя. В последвалия тайбрек той пропиля задатък от 4:1 точки, само че при 6:5 въпреки всичко стигна до мачбол. Дардери го отрази, само че незабавно по-късно Лазаров още веднъж получи опция да затвори мача и този път съумя. Така той си обезпечи 2 точки за международната класация и 438 $, а идващият му противник ще бъде Алехо Лавайен от Аржентина.

Друг българин Васил Димитров отпадна във втория кръг на конкуренцията. Квалификантът загуби от третия в схемата Владислав Орлов (Украйна) с 0:6, 1:6 за малко повече от час. 18-годишният квалификант Димитров въпреки всичко ще запомни шампионата, в който реализира дебютната си победа в съществена скица в сериите " Фючърс " на ITF, с което си обезпечи и 1 точка за международната класация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР