Шампионът на България по баскетбол Лукойл Академик остана с илюзорни

...
Шампионът на България по баскетбол Лукойл Академик остана с илюзорни
Коментари Харесай

Нова загуба тласна Лукойл към изхода в Европа

Шампионът на България по баскетбол Лукойл Академик остана с илюзорни шансове за класиране в идващия стадий в шампионата за Купата на ФИБА Европа, откакто отстъпи като хазаин със 76:80 (23:26, 18:22, 16:15, 19:17) пред турския Истанбул Бююкшехир. За българския отбор това бе трето проваляне от пет мача, а единствената вяра на " студентите " за класиране в напред е обвързвана с победа на новобранеца в група " F " Динамо Тбилиси над водача Клуж Напока като посетител по-късно довечера, а в последния кръг след седмица Лукойл да надиграе с над 15 точки разлика румънците на техен терен.

Двубоят сред Лукойл Академик и Истанбул Бююкшехир се игра в Ботевград, а в първата четвърт двата отбора непрестанно разменяха водачеството в резултата. В началото на втория интервал обаче Лукойл направи серия от 9:2 точки и поведе с 32:28, откакто Божидар Аврамов вкара три поредни пъти от наказателната линия. В идващите минути обаче настъпи разпределяне в редиците на домакините, което бе употребявано по отличен метод от турския отбор. Така на почивката гостите се отдръпнаха с преднина от 7 точки при 48:41.

Второто полувреме стартира по метода, по-който приключи първото - с по-добра игра на тима от Истанбул, като разликата се качи до 10 точки. С добра игра в отбрана обаче Лукойл се приближи още веднъж до противника си, като след тъкмо изпълнени наказателни удари от Божидар Аврамов " студентите " понижиха на 57:61. Добрата игра на Лукойл продължи и при започване на последната четвърт, като след панер на Далтън Пепър разликата бе понижена на 3 точки за 66:69. Играчите на Шарон Друкер опитваха всичко, с цел да останат в мача и след тройка на Аврамов 2:31 минути преди края резултатът бе подравнен при 74:74. Кош на Асен Великов даде задатък на домакините за пръв път от началото на втората четвърт, откакто гардът на домакините бе прецизен за 76:74. В идващото нахлуване на Истанбул Бююкшехир Великов открадна топката, само че опитът му да приключи самичък контраатаката се оказа несполучлив, откакто топката се разноски по кръга и излезе. Фаул на Божидар Аврамов даде късмет на Март Чевик да изплъни три наказателни удара, а след още един прецизен подобен на Майкъл Томпсън гостите поведоха със 78:76 единствено 55 секунди преди края. В идващите 30 секунди Лукойл провежда две набези, само че Аврамов пропусна да приключи всяко едно от тях. Два коша от наказателната линия на Яка Клобучар обаче доведоха резултата до 80:76 при 19 оставащи секунди, което се оказа и крайният резултат.

Най-резултатен за Лукойл Академик с 16 точки бе Божидар Аврамов, а Далтън Пепър и Кийт Клантън завършиха с 14.

За Истанбул Бююкшехир Майкъл Томпсън приключи с 21 точки, Иван Бува прибави 18, а Мерт Чевик вкара 17.

СТАТИСТИКА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР