Шампионът на Англия Манчестър Сити се върна поне за няколко

...
Шампионът на Англия Манчестър Сити се върна поне за няколко
Коментари Харесай

Манчестър Сити отбеляза шест гола на Борнемут при разгромна домакинска победа

Шампионът на Англия Манчестър Сити се върна най-малко за няколко часа на върха в класирането във Висшата лига, откакто в среща от 11-ия кръг разруши гостуващия Борнемут с 6:1.

" Гражданите " вкараха по три гола и през двете полувремена, а над всички бяха крилата Жереми Доку и Бернардо Силва. Белгиецът вкара гол и направи четири асистенции, до момента в който португалецът се регистрира с два гола.

Доку даде преднина на първенците в 30-ата минута, а три по-късно асистира на Силва за 2:0. В 37-мата минута Манчестър Сити дефинитивно лиши мача от конспирация, откакто удар на Доку се отби в гърба на Мануел Аканжи и влетя във вратата на " черешките " за трети път.

През второто полувреме домакините смъкнаха интензитета в играта си, само че това не повлия на представянето им в офанзива.

В 64-ата минута Доку откри Фил Фоудън, който бе прецизен за 4:0, а 10 минути по-късно Борнемут стигна до почетния си гол, откакто Луис Синистера приключи бърза контраофанзива.

Голът накара гостите да се хвърлят самоуверено в офанзива и съвсем мигновено бяха осъдени за това си деяние. В 84-ата минута Бернардо Силва вкара с техничен удар за 5:1, завършвайки контраофанзива трима на двама, а в 88-мата минута Нейтън Аке постави точка на разногласието след центриране на юношата на отбора Оскар Боб за крайното 6:1.

С успеха Манчестър Сити събра 27 точки, с една повече от втория Тотнъм, който в понеделник посреща Челси. Борнемут е на 17-о място с шест точки.

В друга среща, играна този следобяд, последният в класирането Шефилд Юнайтед реализира първия си триумф. У дома " остриетата " се постановиха с 2:1 над Уулвърхямптън.

Развръзката в мача пристигна в последните 20 минути. В 72-рата Камерън Арчър даде задатък на Юнайтед, само че в 89-ата минута " вълците " изравниха посредством Жан-Рикнер Белегар.

Въпреки позволения късен изравнителен гол, Шефилд Юнайтед съумя да доближи до успеха. Това се случи в стотната минута, когато прецизен от дузпа бе Оливър Норууд.

В мач с два обрата Брентфорд победи с 3:2 Уест Хям в лондонско дерби.

" Пчеличките " поведоха в 11-ата минута посредством Нийл Мопе, само че до почивката Уест Хям реализира поврат. В 19-ата минута Мохамед Кудус изравни след ножичен удар, а в 26-ата Джарод Боуен се разписа за 1:2.

През второто полувреме Брентфорд притисна противника си и това донесе резултат. В 55-ата минута Константинос Мавропанос си вкара автогол за 2:2, а домакините приключиха обрата си с гол на Нейтън Колинс в 70-ата минута.

Третата поредна победа изкачи Брентфорд на девето място с 16 точки, до момента в който Уест Хям е с две позиции по-назад с две точки по-малко.

Между двата отбора е различен лондонски представител - Кристъл Палас. " Орлите " събраха 15 точки след победа с 2:0 при визитата си на новака Бърнли. Точки за футболистите на Рой Ходжсън бяха Джефри Шлуп и Тайрик Мичъл през двете полувремена.

В последния мач от този следобяд бе закрепено единственото тъждество - 1:1 сред Евертън и Брайтън.

Мърсисайдци откриха в седмата минута посредством Витали Миколенко, само че шест преди края автогол на Ашли Йънг лиши домакините от триумфа.

В класирането Евертън е на 15-о място с 11 точки, а Брайтън е шести с 18.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР