Шампионът Лудогорец ще кандидатства за помощ по правителствената схема за

...
Шампионът Лудогорец ще кандидатства за помощ по правителствената схема за
Коментари Харесай

"Лудогорец" ще кандидатства за програмата 60/40

Шампионът " Лудогорец " ще кандидатства за помощ по държавната скица за подкрепяне на компаниите да се оправят с последствията от пандемията от COVID-19, известна като 60:40. Това разгласи изпълнителният шеф на клуба Ангел Петричев. 

" Преди дни представихме на нашите притежатели пакета от антикризисни ограничения в това число и това, че кандидатствахме по държавната стратегия за подкрепяне на бизнеса, известна като 60/40. Футболните клубове попадат в тази стратегия, на всички тях активността им е блокирана, те просто не работят, респективно и техните чиновници също. Важно изискване, с цел да аплайваш, е да бъдеш безупречен поданик. Аз с горделивост мога да заявя, че " Лудогорец " е един сериозен поданик. От направената справка за предходната година се вижда, че клубът е платил близо 6,5 милиона лева за налози и осигуровки. От началото на тази година сумата е над 2 милиона лева. Това е една сериозна причина дадена компания или футболен клуб да кандидатства по мярката. За страдание оперативната активност на клуба е напълно блокирана от момента на изключителното състояние. Единствено хората, които дават отговор за терените и базата работят по специфичен график. Това състояние води до проблеми за безусловно всички клубове в България ", разяснява Петричев пред " Нова телевизия ".

Шефът на " Лудогорец " удостовери, че в идващите дни ще бъдат дарени 111 000 лева за хранителни артикули, които да бъдат раздадени на извънредно нуждаещи се хора в Разград и района. " Още идната седмица ще влезем по отношение на всички кметове в Лудогорието, с цел да се стигне до заслужено систематизиране на хранителни артикули на извънредно нуждаещи се хора. Трябва да я получат хората, които имат потребност от храна, а те към този момент не са по никакъв начин малко ", коментира Петричев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР