Шампионът Байерн елиминира РазенБалшпорт Лайпциг с 5:4 след дузпи на

...
Шампионът Байерн елиминира РазенБалшпорт Лайпциг с 5:4 след дузпи на
Коментари Харесай

Байерн ликува в Лайпциг след драма с дузпи

Шампионът Байерн отстрани РазенБалшпорт Лайпциг с 5:4 след дузпи на 1/16-финалите в шампионата за Купата на Германия. В постоянното време и продълженията резултатът на срещата в Лайпциг бе 1:1. Буквално в последната дузпа Тимо Вернер единствен от всички реализатори от бялата точка пропусна и ощастливи гостите от Мюнхен, които се класираха за 1/8-финалите на конкуренцията. От 53-ата минута „ алените биковете ” играха в понижен състав, откакто втори жълт и надлежно червен картон получи Наби Кейта.

През първата част домакините бяха по-активни и можеха да поведат в 36-ата минута, когато Емил Форсберг извърши директен свободен удар, а топката облиза напречната греда. Съдията Феликс Цвайер първо бе отсъдил дузпа за нарушаване на Артуро Видал против Форсберг, само че след консултация с единия от асистентите си анулира решението и даде директния свободен удар на границата на наказателното поле. Телевизионните повторенията демонстрираха, че нарушаването в действителност е отвън наказателното поле.

След аления картон баварците се възползваха от числения си превес и взеха самодейността. Изненадващо обаче домакините първи стигнаха до гол. В 68-ата минута Юсуф Поулсен падна на земята след хипотетично единоборство с Жером Боатенг и Феликс Цвайер уточни бялата точка. Предполагаемото нарушаване бе на границата наказателното поле, само че Емил Форсберг (68-дузпа) бе прецизен и даде задатък на домакините. Радостта им обаче търпя единствено няколко минути, защото Тиаго Алкантара (73) изравни след пас на Боатенг.

Баварците натиснаха до края на постоянното време, само че не съумяха да създадат цялостен поврат и се стигна до продължения. В тях домакините продължиха да се бранят устойчиво и не позволиха гол, с цел да се стигне до дузпите. Вратарят Гулачи отчая Левандовски и съотборниците му, а в 104-ата минута и гредата избави унгарския пазач след удар с глава на дебютанта Куаси Врийт.

При ударите от бялата точка всички изпълнителни се разписаха до последната дузпа на Тимо Вернер, чийто удар бе отразен от вратаря Ссвен Улрайх. Така Байерн в профил Република България Лайпциг и се класира за 1/8-финалите на шампионата.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР