Шалке 04 направи огромна крачка към запазването на мястото си

...
Шалке 04 направи огромна крачка към запазването на мястото си
Коментари Харесай

Шалке вярва в спасението след разгром срещу Херта

Шалке 04 направи голяма крачка към запазването на мястото си в Бундеслигата. Отборът на Томас Райс победи с 5:2 Херта (Берлин) и се измъкна от последното място в класирането, където останаха столичани. Мариус Бюлтер беше огромният воин за " кралскосините " с две попадения. Точни за Шалке бяха още Тим Скарке, Зимон Тероде и Марчин Камински, а за Херта се разписаха Стеван Йоветич и Марко Рихтер.

Шалке изигра доста мощно първо полувреме, в което можеше да вкара и повече от два гола. " Кралскосините " излязоха напред в резултата още в 3-ата минута с брилянтно попадение на Тим Скарке. Преотстъпеният от Унион (Берлин) халф напредна през центъра, преодоля двама бранители и с оптимално акуратен удар матира Оливер Кристенсен. Скарке беше в основата и на втория гол. Негово чудесно центриране стигна до непокрития на далечната греда Бюлтер и той се разписа с глава за 2:0.

Първата голова обстановка за Херта се откри пред Стеван Йоветич, само че Ралф Феерман избави изстрела на черногореца. Стражът на Шалке обаче получи травма и напусна терена в 36-ата минута, а вместо него се появи Александер Шволов. Малко преди този момент Доминик Дрекслер пропусна да реши всичко в интерес на домакините, като от няколко метра прати топката в навън. В самия завършек на полувремето неточност в отбраната на Шалке разреши на Йоветич да овладее топката, а последвалият удар на нападателя приключи с гол, който върна интригата.

На почивката Кенан Караман размени контузилия се Скарке и незабавно даде своя принос. След негов пробив по левия фланг и подаване Тероде отклони топката в мрежата на гостите. Това беше преломният миг, след който Шалке откри сериозен надзор на дуела. В 78-ата минута Бюлтер наказа неприятно преценено излизане на Кристенсен за 4:1.

Силите на Херта стигнаха единствено за още едно попадение, създател на което стана Рихтер в 84-ата минута. В добавеното от Феликс Брих време Марчин Камински оформри изразителната победа на Шалке с гол от директен свободен удар. По този метод тимът от " Фелтинс Арена " измести освен Херта, само че и Щутгарт, като се настани на 16-ата позиция с 24 точки, а берличани са последни с 22 пункта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР