ШАБАК (израелската служба за национална сигурност) е получила правото да

...
ШАБАК (израелската служба за национална сигурност) е получила правото да
Коментари Харесай

ШАБАК следи заразените с коронавирус

ШАБАК (израелската работа за национална сигурност) е получила правото да употребява специфични механически средства, с цел да следи инфектираните с ковид и хората, контактували с тях.

На ШАБАК, с друго име "Шин Бет ", е било позволено да наблюдава маршрутите, по които са се движели инфектираните и лицата, общували със инфектираните през последните 14 дни и да предава данните в здравното министерство. Министерството от своя страна е получило пълномощия да изпращат на хората разпореждане по мобилните телефони, задължаващи хората да се явяват на наложителни медицински обзор в най-близкото здравно заведение във допустимо най-кратки периоди. За отвод са били въведени санкции, вариращи от санкции до отнемане от независимост.

Ново проучване на ковид пробуди ново безпокойствие за разпространяването му

Новите пълномощия на ШАБАК и министерството са били част от ограниченията, подхванати от държавното управление на еврейската страна късно нощес за ограничение на разпространяването на ковид.

Кабинетът на Бенямин Нетаняху след телефонни съвещания е въвел изключително състояние за период от 30 дни. В естествен работен режим са останали супермаркетите, аптеките, пощенските и банковите клонове, армията, полицията и службите по непорочност.

Служителите в бюджетната сфера (без тези от министерство на опазването на здравето, вътрешните работи и отбраната) са били пуснати в заплатен отпуск.

Работещите в частния бранш, където е било допустимо, са минали на отдалечен режим на работа. При неспособност шефовете са наредили да се премине на заменен режим, като в едно помещение не би трябвало да има двама души по едно и също време.

Mъж избяга от карантината си в Кубрат с товарен автомобил

Учебните заведения в еврейската страна са били затворени от 15 март. Тогава е била подхваната същата мярка е била и по отношение на, питейните заведения, увеселителните заведения, хотелите, басейните и спортните комплекси. Ресторантите са получили право да работят, само че да не сервират храна на територията на обекта.

Ограничен е бил и броят на участниците в религиозните церемонии – до 10 души по едно и също време.

Министерството на здравеопазването на близкоизточната страна през днешния ден е декларирало, че броят на записаните случаи е надхвърлил 300. "Най-тежко е положението на 88-годишен пациент, на двама – сериозно. Няма заплаха за живота на останалите хора, признати в лечебни заведения ", се посочвало в официалното съобщение на ведомството, представено от израелската редакция на нюзру.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР