Сградата, в която дълги години във Варна се помещаваше консулството

...
Сградата, в която дълги години във Варна се помещаваше консулството
Коментари Харесай

Руското консулство във Варна затвори

Сградата, в която дълги години във Варна се обитаваше консулството на Руската федерация на ул. „ Македония “, затвори порти.

По непотвърдена информация договорът с българското Външно министерство, която е притежател на постройката, изтича на 1 ноември, написа OFFNews.

В последните една-две седмици от постройката, която се намира на 100-тина метра от община Варна, се наблюдаваше интензивно придвижване на коли и хора. От няколко дни липсват и табелите, които осведомиха, че в там се намира генералното консулство на Русия във Варна.

Потвърждение за затварянето на консулството, което остана със мощно орязани функционалности, откакто България изгони няколко десетки дипломати и административен личен състав по време на държавното управление на Кирил Петков през юли предходната година, допреди няколко дни се намираше на страницата във Facebook на службата (руският консул във Варна също беше в листата на изгонените).

С дата 2 септември там беше написано:  „ Внимание!
От 2 октомври Генералното консулство на Русия във Варна стопира приема и издаването на подготвени документи.
За всички консулски въпроси, апелирам свържете се с консулския отдел на посолството (+359 88) 770-41-45, (+359 2) 963-40-21.
Силно Ви съветваме да следите информацията на нашия уеб страница, както и осведомителните запаси от чужбина, с цел да получавате настояща информация за възможното обновяване на работата на Генералното консулство в бъдеще “.

Информацията беше дублирана и на 2 октомври, само че все още липсва.

Това е второто и последно – с изключение на посолството на РФ в София, посланичество на Русия, което затваря у нас след началото на войната в Украйна и оповестяването ни за неприятелска страна от Путинския режим, напомня 24 часа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР