Сградата на бившето Патентно ведомство във Варна на улица Граф

...
Сградата на бившето Патентно ведомство във Варна на улица Граф
Коментари Харесай

Никой не иска да купи тази призрачна къща в Гръцката махала във Варна

Сградата на бившето Патентно ведомство във Варна на улица " Граф Игнатиев " 29 е една от най-аристократичните в Гръцката махала във Варна.

Строена е през 1923 година. Заради неналичието на поддръжка в момента тук-там има заплаха тя да стартира да се разрушава.

Имаше опит за приватизация с   началната тръжна цена от 1,2 млн. лв. през 2021 г и 940 000 през 2022 г, само че не се появиха купувачи. Площта й е 202 кв. метра.

Има обаче късмет постройката да се възвърне. 

Към юли 2023 година в Областна администрация – Варна е постъпило писмо от Министерство на регионалното развитие с приложено към него писмо от Висшия правосъден съвет (ВСС), в което за задачите на правосъдната система е посочена нужда от 7 пространства (стаи) за основаване на Съдебен център по медиация на територията на област Варна, написа " Морето.нет ".

След осъществяване на нужните ремонтни действия в тази постройка може да бъде основан Съдебен център по медиация. С изключителното подпомагане на професор Андрияна Андреева, регионален шеф от 1 август предходната година, представители на Висш съдебен съвет са посетили парцела и са изразили подготвеност да подхващат нужните дейности за потреблението му за задачите на Център по медиация, оповестяват от Областната администрация за Moreto.net.

От началото на 2024 година е почнала процедура по даване на недвижимия парцел на ул. „ Граф Игнатиев “ №29 на Висш съдебен съвет за отделяне на Съдебен център за медиация на територията на област Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР