Сезонът в тениса приключи и започна периодът на наградите. Григор

...
Сезонът в тениса приключи и започна периодът на наградите. Григор
Коментари Харесай

Григор грабна Спортния Икар

Сезонът в тениса завърши и стартира интервалът на премиите. Григор Димитров записа най-силната си година, която го изстреля до 3-то място в света със спечелването на финалния АТП шампионат в Лондон. А фондация „ Български спорт “ му присъди най-престижното си отличие – Спортен Икар за достижение. Награждаването е на 19 декември в Националната художествена изложба „ Двореца “ в столицата. За тим №1 бе разгласен представителният ни отбор по волейбол за дами до 23 година, воден от Антонина Зетова, който завоюва исторически първи бронз от международното в Словения.

Призът за „ шампионско дългоденствие “ е за Станимир Беломъжев. 29-годишният ас в ски ориентирането стана международен първенец и завоюва бронз на европейското. Младокът Мартин Живков пък взема премията на „ феърплей “. Лекоатлетът подари бронзовия си орден от републиканското за младша възраст на противник, който бе дисквалифициран, поради нахлуване в непознат кулоар. Но съгласно гения съперникът му Любослав Еленков бил по-добрият освен на това съревнование, само че и през целия сезон.

По традиция към този момент 25 години фондацията афишира носителите на премиите, като публичен съвет от интелектуалнци и общественици дефинира номинациите. На 19 декември БОК също ще връчи своите оценки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР