Сезонът в испанската Лига ACB (Liga Endesa) ще завърши с

...
Сезонът в испанската Лига ACB (Liga Endesa) ще завърши с
Коментари Харесай

Ето в какъв формат ще бъде доигран сезонът в Испания

Сезонът в испанската Лига ACB (Liga Endesa) ще приключи с шампионат с 12 тима, който ще се организира на едно място, оповестява Marca. Това решение за сезон 2019/20 е било взето на среща сред 18-те клуба в елита на испанското баскетболно състезание.

Así será la fase final de la #LigaEndesa 2019-20

12 primeros clasificados tras la Jornada 23

Dos grupos de 6
Cada equipo jugará 5 partidos
Los dos primeros de cada grupo pasarán a semifinales
Semifinales y final a partido único pic.twitter.com/DMzKi9XTkq
— Liga Endesa (@ACBCOM) April 20, 2020 Планът планува първите 12 отбора в класирането (Барселона, Реал Мадрид, Сарагоса, Тенерифе, Билбао, Андора, Уникаха Малага, Валенсия, Сан Пабло Бургос, Баскония, Гран Канария и Обрадойро) да бъдат разграничени в две групи, всяка от по 6 отбора. Първите два тима от всяка група ще продължат на полуфиналите, където ще бъдат излъчени и двата финалиста. Гран Канария и Андора са подали поръчки за домакинство на шампионата.
 Без баскетбол в Испания за неопределен срок Освен това клубовете са се договорили този сезон да няма изпадащи, тъй че намиращите се на дъното на подреждането Фуенлабрада и Естудиантес ще запазят местата си в елита и през сезон 2020/21. Тепърва ще се взема решение дали ще има два тима от втора дивизия (LEB Oro), които да се класират за Liga Endesa. Ако това бъде утвърдено, испанският хайлайф през идващия сезон ще се състои от 20 отбора.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР