Сезонът стартира по великолепен начин за Гаел Монфис, който достигна

...
Сезонът стартира по великолепен начин за Гаел Монфис, който достигна
Коментари Харесай

Монфис си осигури мач с Медведев след първи успех от януари насам, Рууд също с победа

Сезонът започва по превъзходен метод за Гаел Монфис, който доближи четвъртфиналите на Откритото състезание на Австралия, само че след това инкасира разочароващо проваляне на шампионата в Монпелие при започване на февруари, след което се отхвърли от присъединяване на три следващи шампионата, преди през днешния ден да се завърне победоносно на корта в Индиън Уелс. Играта на французина в мача му против Филип Краинович бе безупречно и го изведе до победа в поредни сетове - 6:3 6:4, което му подсигурява място в третия кръг, където ще се изправи против международния №1 Даниил Медведев.

В откриващите минути на дуела сърбинът бе този, който се усещаше по-комфортно на корта и закономерно точно той доближи до първия брейкбол в мача, само че не съумя да го материализира. Това повлия отрицателно на неговата централизация и в ответния си сервис гейм позволи серия грешки, с помощта на които Монфис реализира брейк за 3:1, а от там насетне не трепна и затвори дебютния сет в своя изгода.

Втората част започва с безметежни подавания за двамата, само че напълно скоро френският представител увеличи равнището си на посрещане и пречупи съперника си в седмия гейм. Краинович направи опит да обърне нещата в своя изгода, но напъните му не се увенчаха с триумф, защото Гаел бе пределно съсредоточен и крачеше решително към идващия стадий на шампионата.

Off and running!

Fan fave knocks out Krajinovic 6-3 6-4 to set up a third round with Daniil Medvedev
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР